Rôzne

Rozšíria svoju kapacitu: V Humennom zrekonštruujú z eurofondov ďalšie škôlky

V Humennom formou stavebných úprav rozšíria svoju kapacitu dve materské škôlky a na Podskalke vyrastie nová samostatná budova.

Ilustračný obrázok k článku Rozšíria svoju kapacitu: V Humennom zrekonštruujú z eurofondov ďalšie škôlky
Zdroj: TASR

Minulý rok bola v Humennom prostredníctvom dotácie rozšírená kapacita MŠ Osloboditeľov, kde vznikla nová prístavba. Tento rok samospráva podala opäť žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) pre ďalšie škôlky, ktorý jej bol úspešne schválený. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

MŠ Dargovských hrdinov

Na projekt Stavebné úpravy pre zvýšenie kapacity Materskej školy na ul. Dargovských hrdinov získalo Mesto Humenné NFP z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 296 400 eur. „V tomto prípade ide navýšenie kapacity MŠ, modernizácia jej priestorov a interiéru a celkové stavebné úpravy,“ priblížila M. Dochánová s tým, že na základe tohto projektu sa zrenovuje 1 191 m2 podlahovej plochy a kapacita MŠ sa zvýši o 10 detí na úroveň 108.

MŠ Třebíčska

Podľa ďalších slov M. Dochánovej má Mesto Humenné okrem tohto projektu schválenú žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku cez rovnaký operačný program aj na projekt Zvýšenie kapacity materskej školy na Třebíčskej ulici, kde sa začne s podobnými priestorovými a materiálno – technickými úpravami budovy. „Schválená výška nenávratného finančného príspevku tu predstavuje sumu 435 290 eur,“ spresnila Dochánová.

MŠ Podskalka

Do tretice, v osade Podskalka vyrastie nové predškolské zariadenie. „Mesto Humenné získalo na jeho realizáciu nenávratný finančný príspevok a to vo výške viac ako 259 000 eur z Operačného programu Ľudské zdroje. Predpokladané celkové náklady na stavebné práce v zmysle vypracovanej projektovej dokumentácie sú vo výške 326 000 eur. Mesto však opäť počíta s úsporou celkových investičných nákladov na základe realizácie verejného obstarávania,“ uviedla ďalej M. Dochánová. Doplnila, že cieľom tohto projektu je vytvoriť pre 42 detí adekvátne priestorové a materiálno-technické podmienky na realizáciu predprimárneho vzdelávania detí pochádzajúcich z marginalizovaných rómskych komunít. Aktuálne zastrešuje potreby materskej a základnej školy na Podskalke spoločná budova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM