Zuzana Ročeňová Rôzne

Rozhovor so speváčkou Nikou Karch (27): Mladej Zemplínčanke sa splnil sen!

Sympatická Nika Karch (27) koncertuje, nahráva nové skladby a v blízkej budúcnosti plánuje vydať album. V rozhovore nám prezradila detaily o pripravovanom klubovom turné, na ktorom sa predstaví ako hosť a aj to, ako sa jej spolupracovalo so známou slovenskou speváčkou.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor so speváčkou Nikou Karch (27): Mladej Zemplínčanke sa splnil sen!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladá Zemplínčanka, ktorú môžeme poznať pod menom Veronika Karchová (27), sa venuje spevu od malička a spolupracovala už s mnohými hudobníkmi zo slovenskej scény. Predstavila sa naživo aj v relácií Legendy popu, kde zaspievala skladby venované Beate Dubasovej a Karolovi Duchoňovi.

Spolupráca so speváckym vzorom

Nika má za sebou úspešné minuloročné turné s Beatou Dubasovou, ktoré sa tohto roku, pre veľký úspech, dočkalo aj pokračovania. Spevácku skúsenosť po boku svojho vzoru, hodnotí speváčka pozitívne. „Turné malo skvelý ohlas, ľuďom sa veľmi páčilo, všetci si spievali nestarnúce hity Beáty Dubasovej a reagovali veľmi pozitívne aj na moje skladby, čo ma nesmierne teší. Ďakujem jej za to, že sa mi splnil sen a stála som na jednom pódiu so svojím vzorom, to sa v živote podarí málokomu. Spolupráca s ňou bola úžasná a už teraz viem, že nebola posledná,“ hovorí Nika Karch.

Klubové turné po východe

Aj napriek tomu, že trávi veľa času v štúdiu pri tvorbe nových skladieb, stihne si odskočiť na turné s Robom Opatovským, o ktorom nám povedala niečo viac. „Robo ma oslovil niekedy v predvianočnom období s tým, že o mne počul a keďže vedel, že pochádzam z východu, tak sa ma opýtal či nechcem byť hosťom na jeho turné.“

Nika, ako nám prezradila, sa nebráni žiadnej zaujímavej spolupráci a ponuku hneď prijala. „S Robom sme sa predtým nepoznali, ale ja som hneď súhlasila, keďže to je nielen ďalšia zaujímavá spolupráca, ale ako speváka ho vnímam veľmi dlho. Je úžasný spevák a mala som možnosť počuť na jeho krste aj piesne z nového albumu a viem, že ľuďom sa bude určite páčiť.“

Tréma pred vystúpením a bez talizmanu ani na krok

Pred každým vystúpením sa mladá speváčka musí popasovať s trémou, na ktorú ma už, ale overené cvičenie. „Vždy mávam trému pred vystúpením, ktorá ale opadne už pri prvej skladbe. Mám vyskúšané jedno protistresové dýchacie cvičenie, ktoré vždy robím.“

Navyše, vždy máva pri sebe drobnosť od kamarátok, ktorá sa stala jej talizmanom. „Vždy musím mať na sebe jeden talizman- náramok, ktorý som dostala od mojich najlepších kamarátov s vygravírovaným mojim menom a notami. Bez neho by som nebola vo svojej koži :-),“ povedala na záver 1. časti nášho rozhovoru Nika Karch.

Humenčania sa môžu tešiť na Niku Karch už 21. marca, kedy sa v rámci spomínaného klubového turné s Robom Opatovským predstaví aj humenskému publiku.

Foto: archív Nika Karch

Nika Karch
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM