Tlačové správy

Rozhovor s Miroslavou Zajcevovou o detstve v Humennom: Prezradila obľúbených učiteľov aj miesta!

(PR) - Miroslava Zajcevová, kandidátka na post primátora mesta Humenné, nám poskytla rozhovor, v ktorom spomína na svoje detstvo a školské roky v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s Miroslavou Zajcevovou o detstve v Humennom: Prezradila obľúbených učiteľov aj miesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Humenné je jej rodné mesto, kde podľa vlastných slov prežila krásne roky detstva a štúdia. „Ako dieťa som sa nemohla dočkať nástupu do prvej triedy. Celý týždeň pred začiatkom školského roka ma mama musela vodiť na Hrnčiarsku ulicu pred ZŠ Duchnovičova. Nadšenie mi ostalo, aj keď sa začal školský rok. Veľmi som si obľúbila prvú pani učiteľku pani Tovarňákovú. Keď sme sa učili písať ,,Z“, nechtiac som si privrela prst do dverí auta, ale aj tak sa mi ho podarilo napísať najkrajšie z triedy. Bola som vtedy na seba veľmi hrdá. Rada spomínam na spolužiakov aj na ďalšie pani učiteľky. Pani Kozmonová, Pšenková, Romanová a mnohí ďalší, veľmi pekne Vám ďakujem za láskavý prístup a za všetko, čo ste nás naučili,“ hovorí Miroslava Zajcevová.

Zo základnej školy putovali jej kroky na Gymnázium arm. gen. L. Svobodu. „Mali sme skvelého triedneho – pána Bilíka a vytvorili sme úžasný kolektív, ktorý sa aj po rokoch pravidelne stretáva. Vtedy sme nemali internet, ale nikdy sme sa nenudili. Hrali sme volejbal, basketbal, navštevovali Tatry, organizovali rôzne výlety a akadémie, vymýšľali sme kvízy a olympiády. Stále mám v pamäti veselé zemiakové brigády, vždy hlučné hodiny nemčiny a zaujímavé hodiny literatúry. Cez leto sme pozerali na amfiteátri filmové klasiky a diskotéka ,,Peklo“ bola vždy plná. Boli to skvelé časy!“ spomína Zajcevová.

Jej otec bol nadšeným športovcom a ona to po ňom zdedila. S bratom sa venovali rozličným športom, hrala volejbal, basketbal a veľmi rada lyžovala. „Navštevovala som lyžiarsky klub, ktorý viedol pán Červinka a s trénerom pánom Remeňom sme chodili aj na rôzne tábory, napr. na Bystrú, neďaleko Humenného. Kondičku sme si udržiavali aj behmi na Kalvárii a na umelom snehu v Brestove. V lete sme chodili na Vinné, stanovali sme na Šírave, chodievali sme na prechádzky do lesa na Porúbku a Hubkovú. Mama pracovala v Slovenskej knihe a vštepila mi lásku ku knihám. Dodnes veľmi rada čítam, hoci na to nemám toľko času ako kedysi,“ priznáva nezávislá kandidátka na post primátorský post mesta Humenné.

Fotogaléria:

  1. Miroslava Zajcevová dnes,
  2. s otcom, keď mala 3 roky doma na Hrnčiarskej ulici,
  3. so spolužiakmi, ZŠ Duchnovičova VIII.B,
  4. so spolužiakmi z gymnázia na brigáde.

Zdroj: archív MZ

Rozhovor s Miroslavou Zajcevovou o detstve v Humennom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM