Tomáš Šuhajda Rôzne

Rozbité okná na rušni i vozňoch, poškodené autá: Rýchlik z Humenného narazil do stromu!

Nepríjemné okamihy na železničnej trati! Rýchlik z Humenného narazil do spadnutého stromu. Rušňovodič utrpel zranenie. Tu sú ďalšie podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Rozbité okná na rušni i vozňoch, poškodené autá: Rýchlik z Humenného narazil do stromu!
Zdroj: TASR

Ako informujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), medzinárodný rýchlik smerujúci z Humenného do Prahy narazil do spadnutého stromu a to v úseku Východná – Kráľová Lehota.

Zranený rušňovodič

„V dôsledku nárazu boli rozbité okná na rušni a vozňoch, zranenia utrpel aj rušňovodič vlaku a došlo aj k poškodeniu niekoľkých osobných áut, keďže išlo o autovlak,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Ako doplnila, vlak po náraze, ku ktorému došlo presne o polnoci, zostal na trati neschopný ďalšej jazdy. „Cestujúci boli z vlaku evakuovaní do Kráľovej Lehoty,“ ozrejmila Pavliková s tým, že do stanice Kráľova Lehota prišiel krátko pred 4.00 hod. rušeň, ktorý nie je závislý od elektrickej trakcie a za jeho pomoci bol vlak stiahnutý do stanice. Popadané stromy totiž podľa železníc poškodili na viacerých miestach trakčné vedenie.

Zásah hasičov

Pri udalosti zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku. „Došlo k ľahkému zraneniu rušňovodiča. Cestujúci vo vlaku neboli zranení. Hasiči poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a po príjazde zdravotnej záchrannej služby odovzdali na ďalšie ošetrenie,“ povedal Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline s tým, že hasiči poskytli cestujúcim prikrývky, odstránili strom z koľajiska a asistovali pri evakuácii ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM