Tomáš Šuhajda Rôzne

Rekordér medzi mladými pacientmi v Humennom: Tipnite si, koľko promile mu zistili

Humenskí tínedžeri to nezriedka preženú s alkohol a objavujú sa aj prípady, kedy skončia v nemocnici. Nedávno sme vás informovali o tom, že v Humennom hospitalizovali s intoxikáciou alkoholom viac mladých dievčat ako chlapcov. Prečítajte si bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Rekordér medzi mladými pacientmi v Humennom: Tipnite si, koľko promile mu zistili
Zdroj: TASR

V roku 2014 hospitali­zovali doposiaľ v nemocnici Svet zdravia Humenné piatich pacientov s in­toxikáciou alkoholom mladších ako 18 rokov. Z toho 3 dievčatá a 2 chlapcov. „Najmladší pacient mal 14 rokov, najstarší 18 rokov. Zistené hodnoty alkoholu v krvi sa pohybovali od 0,93 do 2,43 promile,“ priblížil pre Humenné 24 hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

A aké je porovnanie s minulým rokom? V roku 2013 hospitali­zovali v humenskej nemocnici 9 takýchto pacientov, z toho 6 dievčat a 3 chlapcov. „Naj­mladší pacient mal 13 rokov, najstarší 18 rokov. Zistené hodnoty alkoholu v krvi sa pohybovali od 1,74 do 3,16 promile,“ upresnil Kráľ.

Ako pokračoval, hospitalizáciou v nemocnici sa to nekončí a následne sa zvažujú a realizujú kroky ohľadom poisťovne. „U všet­kých mladistvých bolo zaslané regresné hlásenie na poisťovňu, ktorá to následne hlási na príslušný miestny úrad, odbor sociálnych vecí a rodiny,“ doplnil na záver hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM