Rôzne

Rekonštrukcia futbalového štadióna v Humennom. Čo bude nasledovať po búraní?

V pondelok začala ďalšia etapa rekonštrukcie futbalového štadióna na Chemlonskej ulici v Humennom. Po skončení búrania bude plocha pripravená na tretiu etapu.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia futbalového štadióna v Humennom. Čo bude nasledovať po búraní?
5
Galéria

Zhotoviteľom druhej etapy rekonštrukcie futbalového štadióna v Humennom je spoločnosť Pemax Plus, s.r.o., ktorá si prevzala stavenisko uplynulý štvrtok. „Táto banskobystrická spoločnosť vyhrala s najnižšou ponukou verejné obstarávanie spomedzi poltucta firiem, ktoré predložili ponuku,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

ČO zbúrajú

S búracími prácami začali v pondelok, podľa uzatvorenej zmluvy by mali byť hotové do 6 týždňov, teda najneskôr v posledný aprílový týždeň. „Druhá etapa Rekonštrukcie futbalového štadióna v Humennom pozostáva z kompletného zbúrania starej tribúny, vrátane korzovej časti a zostávajúcich betónových oválov, vybúrania oporného betónového múra na východnej a severnej strane areálu, kde sa ponechá iba oporný múr zo západnej strany areálu štadióna. Zároveň sa odstráni antuková plocha na bývalej bežeckej dráhe a vybúrajú sa obrubníky. Okrem toho sa vybúrajú, resp. výškovo sa upravia kanalizačné šachty a vpuste a zrenovujú sa momentálne nefunkčné kanalizačné potrubia,“ informoval poverený šéf Odboru územného plánovania a výstavby MsÚ v Humennom Marián Šalata.

Na štadióne zostane stavebný odpad. „Ten sa ponechá na areálovej skládke pre ďalšie použitie na výstavbu chodníkov a parkovísk. Betón a železobetón sa zrecykluje pomocou mobilného recyklačného zariadenia a takto spracovaný recyklovaný odpad vo forme štrku poslúži na výstavbu spomínanej infraštruktúry na štadióne,“ uviedli ďalej z radnice.

A po búraní…

Po skončení búracích prác bude plocha futbalového štadióna v Humennom pripravená na 3. etapu rekonštrukcie, počas ktorej sa má postaviť prevádzková budova s priestormi pre hráčov, funkcionárov či novinárov. Takisto sa postaví celkovo 13 doplnkových objektov ako napríklad pokladňa, bufet, sociálne zariadenia alebo miestnosť na poskytovanie prvej pomoci.

OBRAZOM: Búranie hlavnej tribúny na futbalovom štadióne
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM