Tomáš Šuhajda Tlačové správy

REALITY: Trhové ceny bytov v Humennom a v Snine

Porastú, alebo sa ešte znížia ceny nehnuteľností v našom regióne? Užitočných rád, ako čo najvýhodnejšie predať alebo kúpiť svoj byt či dom, je nepreberné množstvo. My vám však prinášame informácie priamo z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku REALITY: Trhové ceny bytov v Humennom a v Snine
Zdroj: Dnes24.sk

Časy, kedy si bežný občan našej vlasti zabezpečil bývanie za nízky peniaz, sú nenávratne preč. Dnes sa musíme spoliehať sami na seba a na svoje finančné možnosti.

Ako získať financie

Nie stále je k dispozícii hotovosť. Preto drvivá väčšina využije ponuku finančných inštitúcií a požaduje hypotekárny úver, alebo využije stavebné sporenie. Oba produkty sa od seba odlišujú, no každý má svoje špecifické výhody. Je dobré si ich porovnať a vybrať si to správne riešenie.

Výšku splátky si môžete predbežne vypočítať na hypotekárnej kalkulačke TU.

Teraz je ten správny čas!

Podľa štatistík realitných a finančných ukazovateľov je na kúpu nehnuteľnosti teraz vhodný čas a to z dvoch dôvodov:

  1. Ceny nehnuteľností sa stabilizovali.
  2. Úrokové sadzby pri hypotekárnych úveroch sú na historickom minime.

Koľko stojí 1 m²?

Situácia na trhu s bývaním na Slovensku je rôznorodá. Odlišuje sa najmä cenami nehnuteľností v jednotlivých regiónoch, kde sa odvíja predovšetkým od dopytu a ponuky. Kým v „slabších“ regiónoch Slovenska je to v priemere za 450,– € za 1 m² bytu, tak v „silnejších“ to predstavuje aj niekoľkonásobok.

Región Humenného a Sniny nepatrí k tým silnejším, navyše bývať niekde musíme a mnohí z nás sa minimálne raz v živote rozhodujú o kúpe alebo predaji bytu.

Chcete vedieť trhovú cenu svojho bytu?

Stanovenie trhovej ceny bytu podmieňujú faktory ako sú: lokalita, rozloha, stav (rekonštrukcia), energetická náročnosť, umiestnenie (krajný, poschodie…), občianska vybavenosť…

Orientačnú trhovú cenu svojho bytu môže stanoviť TU, alebo si porovnať s ponukou na stránke www.reality-humenne.sk.

Najlacnejšie poistenie

Bezpečnosť domova je jednou z najzákladnejších potrieb človeka. Väčšina z nás si to uvedomí až keď prídu nepredvídané okolností, ktoré narušia naše spokojné bývanie. Preto neoddeliteľnou súčasťou bývania je aj jeho poistenie. Ale ako sa orientovať v spleti poisťovní?

Kalkulačka poistenia bytu, domu alebo domácností vám poskytne ucelený prehľad ponúk jednotlivých poisťovní. Stačí si len vybrať s možnosťou poistiť sa priamo z domu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM