Tomáš Šuhajda Samospráva

Radnica pripomína nové pravidlá pre psičkárov. Za ich porušenie pokuta!

Na pohyb psov v uliciach mesta Humenné sa vzťahujú nové pravidlá, pripomína verejnosti humenská samospráva. V uplynulých týždňoch uložila mestská polícia nezodpovedným psičkárom blokové pokuty za 170 eur.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pripomína nové pravidlá pre psičkárov. Za ich porušenie pokuta!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) číslo 124/2013 o vymedzení miest, kde je voľný pohyb psa zakázaný a vstup so psom zakázaný, o vodení psa a znečisťovaní verejného priestranstva na území mesta Humenné, nadobudlo účinnosť 23. júla 2013. Podľa tohto dokumentu ten, kto vedie psa, musí byť vybavený vreckom na bezprostredné odstránenie psích exkrementov. Rovnako platí, že na území mesta je voľný pohyb psa zakázaný na všetkých verejných priestranstvách,“ informovala hovorkyňa mesta Humenné Michaela Slivková Kirňáková.

Počas mesačnej platnosti spomínaného VZN zaznamenali mestskí policajti už takmer 20 priestupkov. „Ľudia buď nemali psa na vôdzke, alebo neboli vybavení vreckom na exkrementy,“ uviedol v tejto súvislosti náčelník Mestskej polície v Humennom Marián Zub. Dodal, že z celkového počtu priestupkov riešila polícia 13 blokovou pokutou v celkovej sume 170 eur a 5 prípadov vyriešila dohovorom. Nezodpovedným psičkárom na území mesta hrozí podľa platného VZN finančný postih až do výšky 33 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM