Rôzne

Prvý výkop, prvý zápas: V Humennom slávnostne otvorili multifunkčné ihrisko

V Humennom prebehlo slávnostné otvorenie nového multifunkčného ihriska na Chemlonskej ulici. Okrem prestrihnutia pásky na ňom nechýbali mažoretky, futbalová choreografia v podaní žiakov miestnej základky či futbalový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Prvý výkop, prvý zápas: V Humennom slávnostne otvorili multifunkčné ihrisko
Zdroj: MsÚ Humenné

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili predstavitelia mesta, mestskí poslanci, ale aj futbaloví tréneri a malí futbalisti spolu s rodičmi. A práve nádejným športovým talentom je toto ihrisko určené. Zástupca primátorky Andrej Semanco poďakoval v úvode príhovore Úradu vlády Slovenskej republiky za finančnú podporu vo výške 40 000 eur. Samotné mesto dofinancovalo výstavbu sumou viac ako 56 000 Eur. Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu (MsÚ) v Humennom.

Neskôr už Andrej Semanco spoločne prednostom MsÚ Ondrejom Bartkom a predsedom Oblastného futbalového zväzu Petrom Jenčurom slávnostne prestrihli pásku a vyzvali mladé futbalistky a futbalistov o prvý výkop na multifunkčnom ihrisku. „Týmto sa zahájil futbalový zápas medzi chlapcami a dievčatami,“ opísala M. Dochánová. Podľa jej ďalších slov sa o kultúrny program postarali humenské mažoretky Amazonky a žiaci ZŠ Pugačevova so svojou futbalovou choreografiou.

Výstavba nového multifunkčného ihriska, ktoré sa nachádza v areáli existujúceho futbalového štadióna, bola ešte v máji úspešne odovzdaná do užívania. Rozmery ihriska sú 40×20 metrov, povrch tvorí umelý multifunkčný trávnik. Ihrisko má mantinelový systém so sieťkami aj osvetlenie. Prioritne je určené pre športy ako futbal, volejbal, basketbal a tenis. Keďže voda umelému trávniku neuškodí, počas zimných mesiacov ho možno prispôsobiť aj ako ľadovú plochu pre korčuľovanie, alebo pre malých hokejistov.

„Športové aktivity, výstavbou multifunkčného ihriska, rozšírili svoju ponuku, a to nielen pre mládež a mladých športovcov, ale aj pre širokú verejnosť. Bude tu možné usporiadať športové podujatia, a hlavne vytvárať vhodné podmienky pre športovú reprezentáciu a výchovu mladých talentovaných športovcov,“ dodala M. Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM