Rôzne

Projekt za tisíce eur: Humenská nemocnica predstavila nový koncept recepcie

Nemocnica v Humennom predstavila nový koncept recepcie. Tá má slúžiť pacientom a návštevníkom ako miesto prvého kontaktu.

Ilustračný obrázok k článku Projekt za tisíce eur: Humenská nemocnica predstavila nový koncept recepcie
Zdroj: TASR

Zamestnanci budú poskytovať záujemcom informácie o prevádzke nemocnice, rozsahu zdravotnej starostlivosti jednotlivých oddelení a ambulancií, pomôžu aj pri orientácii v zariadení či pri riešení krízových situácií. Recepcia sa nachádza v internistickom pavilóne nemocnice, kde je najväčší pohyb ľudí.

„Jej hlavným zámerom je zlepšiť komunikáciu a zvýšiť komfort poskytovania informácií pre pacientov,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Humenné Marián Béreš. Podľa jeho slov v prvej fáze počítajú s prevádzkou zariadenia len v pracovných dňoch od 7.00 h do 15.30 h. Podľa vyťaženosti bude nemocnica uvažovať o nonstop prevádzke. Tú bude zabezpečovať jeden zamestnanec. Nemocnica plánuje do konca roka rozšíriť služby recepcie aj o objednávanie pacienta na vyšetrenie.

Realizácii projektu predchádzal výber miesta a rekonštrukčné práce. V priestoroch, kde sa v súčasnosti miesto prvého kontaktu nachádza, bola kedysi kaplnka. Tá je po novom presťahovaná na piate poschodie. Projekt si vyžiadal celkovú investíciu vo výške takmer 15 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM