Tomáš Šuhajda Rôzne

Producentka a produkčná Mirka Dírerová exkluzívne: Informácie o zákulisí Búrlivého vína!

Vo štvrtok sme vám priniesli prvú časť rozhovoru s mladou producentkou, Humenčankou Mirkou Dírerovou. Tá spolupracuje aj na aktuálne najsledovanejšom slovenskom seriáli. Fanúšikovia Búrlivého vína zbystríte pozornosť :-).

Ilustračný obrázok k článku Producentka a produkčná Mirka Dírerová exkluzívne: Informácie o zákulisí Búrlivého vína!
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, na akých seriáloch a ďalších projektoch za uplynulé obdobie Mirka Dírerová pracovala, o jej obľúbených profesoroch na GAGLS a aj to, ako stíhala dve výšky súčasne, si môžete prečítať TU!

Prezradíte čitateľom Humenné 24 a zároveň fanúšikom Búrlivého vína čo nové sa chystá v tomto seriáli?

To sú tajné informácie, ktoré sa neprezrádzajú, ale tak v súčasnosti veľmi pilne pripravujeme piatu sériu, ktorá pôjde do vysielania začiatkom budúceho roka. Finišujeme s nakrúcaním tejto série, ktorá je nesmierne napínavá a doslova dychberúca do poslednej minúty. V piatej sérii sa môžu diváci, v tomto prípade čitatelia, tešiť na nových hrdinov, ktorých budú stvárňovať naši výnimoční slovenskí herci, medzi nimi napríklad výborný Vlado Kobielsky. Radosť a nové príbehy však budeme zažívať aj cez pre Búrlivé víno objavené detské talenty.

Dáte aj nejakú zaujímavosť naopak z histórie nakrúcania?

Pre mňa veľmi veselým „stavom“ seriálu, ktorý zasiahol aj mňa je tzv. „plodnosť“ seriálu. Búrlivé víno nakrúcame od júna 2012 a v jeho produkcii sa narodilo 1 dieťa režisérovi, 3 deti v produkcii seriálu, 3 deti našim herečkám a ďalšie herecké dieťatko je na ceste. Takže spolu 8 detí za niečo vyše dvoch rokov. Všetci pracujeme na seriáli ďalej a ustáli sme už rôzne komplikácie. Vždy to však dobre dopadne, sme totiž výborný kolektív.

Môžete v skratke vysvetliť, z čoho sa skladá výroba televízneho seriálu?

Proces výroby akéhokoľvek audiovizuálneho diela je náročný, takže skupina ľudí – v tomto prípade filmárov a hercov spolu spolupracuje isté dlhšie obdobie. Obdobie prípravy je ešte také plné očakávaní, príprav, nastavovania formátu, vzrušenia z nového. Produkcia – teda samotná výroba je najnáročnejšia aj najdrahšia časť výroby audiovizuálneho diela, pretože sa denne vyrába 12–15 hodín v závislosti od projektu. Celý proces výroby končí postprodukciou, ktorá býva zväčša príjemným finišom a tvorcovia sa už tešia na výsledné dielo. Samozrejme, trošku inak je to nastavené v televízii, inak vo filme, ktorý je určený do kinodistribúcie.

Na fotke: Mirka ešte v júni, čakajúca bábätko a v obvyklej póze, s telefónom pri uchu :).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM