Samospráva

Problémy obyvateľov Sídliska III: Prečítajte si, čo ich trápi najviac

Primátorka mesta Humenné Jana Vaľová spolu s ďalšími zamestnancami magistrátu si dali stretnutie s obyvateľmi Sídliska III priamo v teréne. Cieľom bolo spoznať problémy a návrhy ľudí žijúcich v danej lokalite.

Ilustračný obrázok k článku Problémy obyvateľov Sídliska III: Prečítajte si, čo ich trápi najviac
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

„Chcela som, aby sme sa spolu so zodpovednými zamestnancami mesta pozerali na nedostatky priamo v teréne. No nie očami návštevníkov, ale očami obyvateľov sídliska a postupne ich začali odstraňovať, aby sme ľuďom spríjemnili prostredie, kde trávia najviac času,“ vyjadrila sa primátorka Vaľová.

Zistené nedostatky zverejnil magistrát na svojej internetovej stránke. Najviac podnetov bolo na odstránenie nežiaducich konárov, stromov a kríkov. Zaznamenané boli tiež žiadosti na výsadbu nových stromov, hlavne pri nových detských ihriskách a lavičkách. Obyvatelia „trojky“ požadovali tiež vybudovanie vyvýšených prechodov pre chodcov, aby sa spomalila rýchlosť vodičov v obytných zónach, odstránenie nefunkčných častí starých ihrísk, rôznych železných tyčí, ktoré môžu byť nebezpečné pre deti, ale aj opravy lavičiek a pieskovísk.

Podľa slov primátorky budú tieto návrhy zrealizované do začiatku mája budúceho roka. „Takto pracovne sa chystáme navštíviť všetky sídliská v meste,“ uzavrela Vaľová.

Zdroj: MsÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM