Tomáš Šuhajda Samospráva

Problémové lokality v Humennom: Už čoskoro pod drobnohľadom kamier

Mesto Humenné dostane dotáciu zo štátneho rozpočtu na financovanie projektu Bezpečne v meste Humenné. Humenčanov by mal strážiť rozšírený a zmodernizovaný mestský kamerový systém.

Ilustračný obrázok k článku Problémové lokality v Humennom: Už čoskoro pod drobnohľadom kamier
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt vo výške takmer 30 000 eur sa začne podľa Michaely Slivkovej Kirňákovej z tlačového referátu mesta realizovať už v tomto roku.

„V meste pribudnú nové kamery. Chceme nimi monitorovať tie lokality, v ktorých dochádza k častému výskytu trestných činov a priestupkov,“ uviedol náčelník Mestskej polície (MsP) Marián Zub.

MsP v spolupráci s Okresným riaditeľstvom Policajného Zboru SR a prevádzkovateľmi reštauračných a pohostinských zariadení, bude zároveň vykonávať výjazdy za účelom zníženia záškoláctva a užívania návykových látok medzi mladými ľuďmi. V rámci realizácie projektu je pripravená aj informačná kampaň, zameraná na problematiku kriminality a prevencie proti nej.

„Preventívno-výchovné aktivity budú realizované aj v miestnej rómskej osade. V záujme príslušníkov mestskej polície je aj prevencia seniorov pred násilnou kriminálnou činnosťou,“ dodala Slivková Kirňáková. Mesto Humenné si podľa nej od projektu sľubuje zníženie kriminality v meste.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM