Rôzne

Prípravy na leto v Humennom: Fontány sú spustené, kruháče ožijú farbami FOTO

Kruhové objazdy v Humennom sa postupne menia na farebné kvetinové zátišia. Technické služby (TS) mesta začali minulý týždeň s vysádzaním kvetov.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na leto v Humennom: Fontány sú spustené, kruháče ožijú farbami FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Ako prvý sa do farieb začal obliekať kruhový objazd pod nadjazdom na Staničnej ulici. Farebný obrazec vytvorí spolu 4250 červených a bielych begónií a do stredu kruhového objazdu bude vysadených 450 starčekov,“ povedala Michaela Slivková Kirňaková z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Doplnila, že v pondelok 19. mája začínajú pracovníci TS vysádzať kvety, asi 3800 axamietnic, aj na kruhový objazd pri obchodnom centre. „Ostatné kvetinové záhony na území mesta ožijú priebežne aj v závislosti od počasia,“ pokračovala hovorkyňa mesta.

Na letný režim postupne prechádzajú aj humenské fontány. „Zatiaľ čo Fontána lásky už takmer dva týždne spokojne ‚odfukuje‘ vodu, fontány v Parku mieru pri kaštieli na svoje spustenie čakali o niečo dlhšie. Pracovníci technických služieb museli na nich najskôr opraviť poškodený náter,“ objasnila ďalej Slivková Kirňaková.

Spresnila, že v stredu 14. mája začali pracovníci TS s opravou poškodeného náteru vo fontánach v Parku mieru. Pôvodný, takmer dvojročný náter sa začal odlupovať.

„Na obnovu a rekonštrukciu náteru fontán uvoľnili TS zo svojho rozpočtu 1650 eur,“ uzavrela.

Prípravy na leto v Humennom: Fontány sú spustené, kruháče ožijú farbami FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM