Rôzne

Prípravy festivalu na Šírave sú už v plnom prúde: Poznáme meno prvej potvrdenej kapely

Prípravy Amfik Šírava festu sú v plnom prúde. Organizátori už dokonca zverejnili aj prvé hudobné meno, na ktoré sa môžeme tešiť. Tým je známa kapela.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy festivalu na Šírave sú už v plnom prúde: Poznáme meno prvej potvrdenej kapely
Zdroj: Dnes24.sk

Amfiteáter, ktorý sa nachádza v rekreačnom stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, sa už pripravuje na letný festival. Letné prázdniny prinesú okrem zaslúženého oddychu aj akciu, na ktorej si milovníci hudby prídu na svoje.

Prípravy

Spomínaný amfiteáter otvorí svoje brány aj toto leto. A už v týchto dňoch sa usilovne pracuje na prípravách Amfik Šírava festu. „Príprava takéhoto festivalu trvá prakticky rok. My sme začali s prípravami ihneď po skončení minuloročného festu, kedy sme podpísali rôznych interpretov na rok 2017,“ uviedol pre náš spravodajský portál manažér festivalu Boris Karch. Ako dodal, postupne sa riešia partneri, zvuk, svetlá, stage, areál a podobne. „Pár mesiacov pred akciou spúšťame reklamnú kampaň a predaj lístkov, takže celý rok sa určite nenudíme,“ dodal B. Karch.

„S minulým ročníkom festivalu vládne spokojnosť. Samozrejme, stále je čo zlepšovať, no musím podotknúť, že sa stále učíme, nakoľko to bol druhý ročník. Chceme to posúvať z roka na rok na vyššiu úroveň a stále sa zlepšovať po všetkých stránkach,“ povedal Karch.

Prvé meno

K Zemplínskej šírave si to cez leto namieria rôzne mená hudobnej scény. Nám sa už podarilo zistiť meno prvého potvrdeného interpreta, ktorým je známa skupina Horkýže Slíže. „Rozhodli sme sa pre nich hlavne preto, že u nás ešte nehrali a vedia vytvoriť skvelú festivalovú atmosféru. Chceli sme ich aj v minulom roku, no nepodarilo sa to a o to viac ma teší, že prídu tento rok,“ informoval manažér Amfik Šírava festu.

Organizátori festivalu prezradili, že majú potvrdené už aj ďalšie kapely, ktoré však zatiaľ nechcú prezrádzať. „Okrem Horkýže Slíže máme potvrdených ďalších 5 až 6 interpretov, ktorých budeme postupne verejnosti predstavovať. Opäť sa teda ľudia môžu tešiť na slovenskú hudobnú špičku,“ prezradil Boris Karch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM