Rôzne

Pripravovaná novinka v Humennom: Sledujte, čo sa bude diať so stratenými havkáčmi

Humenská radnica prichádza s novinkou týkajúcou sa túlavých aj stratených psov. Na Sninskej ulici má v pláne zriadiť tzv. záchytný koterec. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Pripravovaná novinka v Humennom: Sledujte, čo sa bude diať so stratenými havkáčmi
Zdroj: TASR

Na úvod Mesto Humenné najskôr prezradilo, že zazmluvnilo od prvého februára nový útulok s odchytovou službou Pomoc psíkom na východnom Slovensku, ktorý sídli vo Veľkých Kapušanoch. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Záchytný koterec

Okrem toho však mesto prichádza aj s ďalšou novinkou týkajúcou sa stratených psov. „Koncom februára je v pláne umiestniť v areáli Technických služieb na Sninskej ulici tzv. záchytný koterec, v ktorom budú nájdené stratené psy umiestnené po dobu 48 hodín, kde im bude poskytnuté krmivo a voda. V rámci tejto čakacej doby mestskí policajti psa odfotografujú a následne sa tieto fotografie uverejnia na webových stránkach mesta či sociálnych sieťach, aby sa informácia o nájdenom psovi dostala medzi širokú verejnosť,“ vysvetlila M. Dochánová.

Pod dozorom

Doplnila, že v areáli Technických služieb sa po pracovnej dobe nachádza strážna služba, takže pes v koterci bude pod dozorom. Takýmto postupom chce mesto podľa jej ďalších slov vystopovať majiteľa a predchádzať prípadom, kedy si odchytová služba automaticky odvezie psa do svojho útulku, vzdialeného niekoľko kilometrov a majiteľ potom okrem toho musí za prevzatie platiť správne poplatky.

„Ak sa majiteľ psa ohlási, po overení príslušných dokumentov, ktoré potvrdia vlastníctvo psa, mu Mestská polícia nájdené zviera odovzdá. V opačnom prípade, ak sa do štyridsiatich ôsmich hodín nenájde majiteľ psa, bude kontaktovaný spomínaný zazmluvnený útulok, ktorý si psíka prevezme,“ ozrejmila Dochánová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM