Tomáš Šuhajda Samospráva

Primátorka Vaľová na otázku poslankyne: Otvorili ste Pandorinu skrinku

Poslankyňa humenského zastupiteľstva Alena Židová sa na jeho poslednom zasadnutí pýtala pri téme financovania investičných akcií, či je Základná škola SNP 1 majetkovo vysporiadaná a aké protipožiarne úpravy sa tam robia. Podľa primátorky Vaľovej otvorila Pandorinu skrinku.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Vaľová na otázku poslankyne: Otvorili ste Pandorinu skrinku
Zdroj: Dnes24.sk

Stavebné úpravy ZŠ SNP – protipožiarne úpravy sú súčasťou schváleného plánu investičných akcií na rok 2014, s priebežným finančným nákladom viac ako 70 000 eur.

Primátorka mesta na jej otázku reagovala : „Pani Židová, otvorili ste Pandorinu skrinku. Škola SNP nemôže čerpať fondy do dneska, vôbec nemôže čerpať nič. 12 rokov sa škola používa načierno. Neskolaudovaná. My na tom tri roky pracujeme.“

Prečo nie je skolaudovaná?

Situáciu mala bližšie objasniť vedúca odboru výstavby Mestského úradu (MsÚ) v Humennom Katarína Ježová. „Škola nie je skolaudovaná z toho dôvodu, že neboli zrealizované dostatočné protipožiarne úpravy.“

Podľa jej ďalších slov je teraz už všetko pripravené na realizáciu, vrátane projektovej dokumentácie či verejnej súťaže. Po ukončení prác bude škola skolaudovaná a zapísaná do listu vlastníctva.

Vtedajšiu situáciu okolo doteraz neskolaudovanej školy sa snažil vysvetliť poslanec Milan Mňahončák, podľa ktorého v čase, keď škola bola daná do prevádzky okrem telocvične, bolo predbežné užívanie, no po ukončení celej školy nebol žiadny dôvod, aby škola nebola skolaudovaná.

Mesto podľa neho urobilo chybu, že nedalo v tom období školu skolaudovať. „Bolo to opomenuté zo strany pracovníkov mestského úradu,“ uviedol Mňahončák.

Na toho nadviazal aj zástupca primátorky Andrej Semanco: „Legislatíva sa medzitým menila a menila sa stále prísnejšie…“ A preto sú podľa neho dnes v investičnom pláne protipožiarne úpravy na škole za 71 tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM