Rôzne

Priebeh volieb na Zemplíne: Anonym o zvážaní voličov bola preveriť polícia

Sobotňajšie druhé kolo prezidentských volieb na území Zemplína (zatiaľ) nič závažné nenarušilo, majú teda pokojný priebeh. Potvrdili to zástupcovia Obvodných volebných komisií (ObVK) vo Vranove nad Topľou, Humennom a Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Priebeh volieb na Zemplíne: Anonym o zvážaní voličov bola preveriť polícia
Zdroj: Webnoviny.sk

„Počas dňa sa nestalo nič závažné, čo by narušilo chod volieb,“ informoval predseda ObVK v Michalovciach Gabriel Dorič. Do spomínaného obvodu patria mestá Michalovce, Sobrance a 123 obcí. Rozdelený je na 182 volebných okrskov.

„Dostali sme jeden anonym o tom, že sú v Nižnom Hrabovci zvážaní voliči, išla tam polícia aj obvodná volebná komisia ale nič sa nepotvrdilo. Zaoberali sme počas dňa iba týmto anonymom, ktorí sa napokon nepotvrdil,“ uviedol zapisovateľ ObVK vo Vranove nad Topľou Dominik Varga. Na území vranovského obvodu sa nachádza 66 obcí a dve mestá (Vranov nad Topľou, Hanušovce nad Topľou), v ktorých je vytvorených celkovo 92 volebných okrskov.

„U nás máme pokoj, nemuseli sme riešiť žiaden podnet,“ozrejmil zapisovateľ ObVK v Humennom Ján Sentál. Do Humenského obvodu patrí 115 obcí a mestá Snina, Humenné a Medzilaborce. Volí sa tu celkovo v 167 volebných okrskoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM