Krimi

Pri Humennom prebehla policajná akcia: Zadržali štyroch mladíkov, traja z nich sú profesionálni vojaci!

Humenskí kriminalisti v rámci akcie, na ktorej sa podieľalo aj vojenské spravodajstvo, zadržali štyroch mladíkov (20-22), troch z Kamenice nad Cirochou a jedného z Koškoviec. Traja z nich sú profesionálni vojaci. Podľa polície boli podozriví z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pri Humennom prebehla policajná akcia: Zadržali štyroch mladíkov, traja z nich sú profesionálni vojaci!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, v rámci operatívno-pátracej činnosti bolo zistené, že vtedy neznámy páchateľ z obce Kamenica nad Cirochou, si najmenej od mesiaca október 2015 až doposiaľ zadovažuje zo zatiaľ nezisteného zdroja psychotropné látky a to hlavne amfetamín a metamfetamín, pričom tieto látky ďalej v rôznych množstvách u seba, v mieste bydliska ako aj na iných miestach prechováva, pripravuje na distribúciu a taktiež v rôznych množstvách a za rôzne sumy predáva iným odberateľom.

„Na základe ďalších zistení boli v nedeľu 13. decembra v ranných hodinách v zmysle zákona zadržaní štyria muži. Išlo o 21-ročného Dávida, 22-ročného Tomáša, 21-ročného Erika, všetci pochádzajú z obce Kamenica nad Cirochou a o 20-ročného Miroslava, ten pochádza z obce Koškovce,“ uviedla Migaľová.

Hrozí im až 10 rokov

Ako ďalej poznamenala policajná hovorkyňa, v prípade Dávida, Tomáša a Miroslava ide o profesionálnych vojakov Armády SR. „Zadržaní muži boli podozriví zo spáchania drogovej trestnej činnosti a boli umiestnení do cely policajného zaistenia, pričom najmladší z nich bol neskôr zo zadržania prepustený. Na základe dôkazov bolo Dávidovi, Tomášovi a Erikovi vyšetrovateľom vznesené obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, spáchaného formou spolupáchateľstva,“ povedala Jana Migaľová s tým, že zákon stanovuje pri tomto čine trestnú hranicu odňatia slobody na tri až desať rokov.

Od 390 do 1550 dávok drogy

Podľa polície bolo z doterajšieho vyšetrovania preukázané, že obvinení si mali najmenej od mesiaca september 2015 zabezpečovať drogy a to pervitín, ktorý potom následne spoločne ako aj samostatne mali predávať ďalším osobám. „Za účelom takejto kúpy sa v nedeľu 13.12.2015 stretli v Košiciach, kde Dávid zakúpil od vtedy nestotožnenej osoby dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. Počas spiatočnej cesty domov na osobnom motorovom vozidla zn. VW Golf, boli na štátnej ceste I/74 medzi obcou Brekov a mestom Humenné zastavení príslušníkmi polície. V predmetnom vozidle bola vykonaná prehliadka, počas ktorej boli nájdené uvedené dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom morfologicky zhodného bieleho kryštalického materiálu o celkovej hmotnosti takmer 32 gramov,“ informovala bližšie Migaľová a doplnila, že podľa výsledku predbežného znaleckého skúmania by bolo možné zo zaistenej látky pripraviť od 390 do 1550 bežných jednorazových dávok drogy a predajom mohli získať sumu až 3 200 eur.

Obvinili už i ďalšieho mladíka

Podľa ďalších slov policajnej hovorkyne, v utorok vzniesol humenský vyšetrovateľ obvinenie aj 22-ročnému Pavlovi z obce Šintava, zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. „Bolo preukázané, že práve Pavol predal Dávidovi, Tomášovi a Erikovi dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. V prípade Pavla ide o príslušníka čestnej stráže. Bol zadržaný a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia,“ uviedla Migaľová.

Na záver ešte policajná hovorkyňa dodala, že na základe príkazu na prijatie do väzby boli v utorok 15. decembra vzatí do väzby obvinení Dávid, Erik a Tomáš.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM