Tomáš Šuhajda Samospráva

Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Štvorica staronových poslancov prezradila svoje plány!

Z 24 poslancov bude mať Humenné 9 nových a 15 už etablovaných poslancov. Oslovili sme niektorých staronových poslancov, ktorých si Humenčania opätovne vybrali do mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Štvorica staronových poslancov prezradila svoje plány!
Zdroj: Dnes24.sk

Oslovení poslanci nezabudli vyjadriť poďakovanie občanom za prejavenie dôvery. A aké sú ich poslanecké ciele do nového volebného obdobia?

Michal Babin síce v primátorských voľbách neuspel, do zastupiteľstva sa ale dostal s prehľadom, keď získal až 1312 hlasov. „Moje ciele boli zahrnuté vo volebnom programe a budem sa snažiť z opozície poslanca ich presadzovať,“ poznamenal poslanec, ktorý kandidoval s podporou strany KDH.

V druhom volebnom obvode získala spomedzi všetkých kandidátov úplne najviac hlasov Mária Cehelská (Strana občianskej ľavice). „Ako dlhoročná poslankyňa znalá problematiky nášho mesta, budem pôsobiť so svojimi kolegami ako konštruktívna opozícia. Nebude to ľahké, pretože budeme v MsZ v menšine. Podporím to, o čom budem presvedčená, že bude v prospech mesta.“

Medzi známe tváre mestského zastupiteľstva bezpochyby patrí aj Jozef Babják, ktorý kandidoval s podporou koalície strán SIEŤ a SDKÚ-DS. Svoje ciele rozdelil do troch skupín: podpora rozvoja mesta zameraná na mladých ľudí a šport, efektívne a transparentné hospodárenie s verejnými peniazmi – viac do investícií a rekonštrukcií a menej do správy a administratívy a vytváranie stabilných podmienok pre podnikanie.

Najviac poslaneckých stoličiek (12) si vo voľbách vybojovali nominanti strany SMER-SD. Jednou z nich je aj Jana Andruchová. Tá by podľa svojich slov rada pokračovala spolu s kolegami a kolegyňami v práci, ktorá sa týka sociálnej problematiky. „Čakajú nás nové výzvy tak pri práci s mládežou, dospelými obyvateľmi mesta, ktorých by potešila možnosť nájsť si plnohodnotnú a zmysluplnú prácu vo svojom bydlisku ako aj poskytovanie sociálnych služieb pre seniorov,“ uviedla Andruchová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM