Krimi

Pozor na to! Neďaleko úradovali falošní daniari. Pozrite, čo skúšajú na ľudí

V neďalekej obci Nižný Hrušov dnes úradovali falošní daniari. Od miestnych ľudí mali vylákať podvodným spôsobom peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na to! Neďaleko úradovali falošní daniari. Pozrite, čo skúšajú na ľudí
Foto: Eva Viestová

Obyvateľom Nižného Hrušova dnes na dvere klopali dvaja údajní pracovníci Finančnej správy (FS) s tvrdením, že majú daňový preplatok a že im ho prišli vyplatiť.

„Preplatok mal byť okolo 200 eur, ale oni majú len 500-eurovú bankovku. Takýmto spôsobom od ľudí vylákali 300 eur, údajne na výdavok. S týmito peniazmi išli následne do auta pre spomínanú 500-eurovú bankovku, ktorú im vraj prinesú. Samozrejme peniaze ani muža so ženou už viac nevideli,“ informovala hovorkyňa FS Patrícia Macíková.

Finančná správa upozorňuje verejnosť, že daňovníkom preplatky v hotovosti v žiadnom prípade nenosí. „Posielame ich subjektom na účet, ktorý uvedú v daňovom priznaní,“ zdôraznila hovorkyňa. Dodala, že preplatky vznikajú napríklad v prípade dane z príjmov. FS sa ich chystá vracať daňovníkom v tomto roku v máji.

FS žiada verejnosť, aby ju v prípade zaznamenaného podvodného konania falošných daniarov kontaktovala napríklad na emailovej adrese hovorca@financnasprava.sk. Týmto prípadom sa už zaoberá polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM