Rôzne

Potečú vám slinky: 5 akcií neďaleko Humenného, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje

Budú sa vám slinky zbiehať. V okolí Humenného sa uskutočnia lákavé podujatia, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje. Vybrali sme z nich rovných 5.

Ilustračný obrázok k článku Potečú vám slinky: 5 akcií neďaleko Humenného, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje
Foto: Martin Sýkora

K letnému obdobiu okrem rôznorodých festivalov či iných akcií patria neodmysliteľne aj tie, ktoré sú cítiť široko-ďaleko. Reč je o podujatiach, ktoré disponujú programom, v rámci ktorého sa aj varia všelijaké špeciality. Niekoľko takýchto podujatí je pripravených aj v neďalekom okolí nášho mesta. Vybrali sme pre vás hneď päť z nich.

Dlužanský kotlík

Už tento víkend 13. augusta sa v Dlhom nad Cirochou uskutoční 9. ročník súťaže vo varení guľáša s názvom Dlužanský kotlík. „Súťažia 2 až 5 členné družstvá, rodiny, kamaráti, manželia a mnaželky, milenci a milenky frajeri a frajerky…,“ uvádzajú s dávkou humoru organizátori podujatia, ktoré sa bude konať na tamojšom futbalovom ihrisku. Na návštevníkov podujatia čaká aj bohatý kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia napr. aj Veronika Rabada či Komajota.

Medový deň

Rovnako v nedeľu 13. augusta sa uskutočnia Slávnosti medu a remesiel pod hradom Čičva v Sedliskách a ponúknu návštevníkom možnosť ochutnať niekoľko vzoriek sladkej tekutiny z oblasti rieky Ondava. Okrem toho budú môcť návštevníci akcie otestovať domácu medovinu. Včelári budú tiež súťažiť o najlepší med a medovinu. Dozvedia sa tiež čo to o práci včelárov a o zábavu sa okrem iných postará aj skupina Drišľak.

2× My sme východ

Dve neďaleké mestá v rámci Zemplína čaká toto leto ešte festival My sme východ. A to Vranov nad Topľou (19.8.) a Michalovce (26.8). Aj v týchto mestách si vaše chuťové poháriky a žalúdky prídu na svoje. Hoci ide predovšetkým o pivný festival, nebude chýbať ani chutné jedlo. Okrem veľa druhov piva návštevníci na festivale nájdu aj poriadnu kopu grilovaných špecialít, ktoré zaplnia ich žalúdky. A vychutnať si budú môcť aj známe kapely, v oboch mestách vystúpi okrem iných napr. IMT Smile.

Dožinková slávnosť

Dožinky patria medzi známe tradície a sú slávnosťou ukončenia žatvy. V Trebišove sa uskutoční dožinková slávnosť s názvom Chlebom a vínom. Dvojdňové podujatie (25.,26.8.) láka na skutočne pestrý program. Spokojné budú aj chuťové poháriky. Návštevníci si budú môcť zamaškrtiť na tradičných ľudových špecialitách. A tiež aj pozorovať zrod vína, ktoré budú môcť i ochutnať. Samozrejmosťou bude prezentácia súčasných i historických poľnohospodárskych strojov a detský svet. Počas podujatia Chlebom a vínom na návštevníkov čaká atraktívny sprievodný program – môžu spoznať tradičné postupy výroby chleba, ale aj iné remeselnícke zručnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM