Tomáš Šuhajda Samospráva

Poslanec na rokovaní pichol do osieho hniezda: Názvy niektorých ulíc v Humennom treba zmeniť

Čo myslíte, nájdu sa v Humennom ulice, ktorých názov by bolo potrebné zmeniť? Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva s tým prišiel poslanec Michal Babin (KDH), podľa ktorého možno až pätina ulíc nesie mená osobností, ktoré predstavovali nedemokratický režim.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec na rokovaní pichol do osieho hniezda: Názvy niektorých ulíc v Humennom treba zmeniť
Zdroj: Dnes24.sk

Poslankyňa Gabriela Želizňáková (SMER-SD) v tejto súvislosti upozornila na finančnú stránku veci, koľko by stáli zmeny názvov daných ulíc a to nielen z pohľadu mesta, ale aj následné výdavky s tým spojené pre obyvateľov či podnikateľskú sféru. Poslanec Dušan Sukovský (SMER-SD) zase upozornil na možné veľké sváry, ktoré môžu vzniknúť pri rozhodovaní o jednotlivých menách.

„Vedel som, že týmto návrhom pichnem do osieho hniezda… Čo však mali spoločné s mestom Humenné Fučík, Kukorelli, Čapajev…? Keď som sem išiel s týmto návrhom, prečítal som si ich životopisy. Prečítajte si ich," odkázal Michal Babin poslancom. Podporu zastupiteľstva však v tomto smere nedostal.

Foto: ilustračné, Fučíkove sady

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM