Tomáš Šuhajda Samospráva

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Vaľová, Kostilník a ďalší?

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2012. V tých však nie sú zverejnené celkové príjmy poslancov ako to urobili v Košickom či Nitrianskom samosprávnom kraji, ale len ich príjem z výkonu funkcie poslanca PSK...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Vaľová, Kostilník a ďalší?
Zdroj: Webnoviny.sk

V samosprávnom kraji zastupujú okres Humenné piati poslanci.

Súkromný veterinárny lekár Ján Ferko sedel okrem poslaneckého kresla PSK aj v mestskom zastupiteľstve. Bol členom dozornej rady Telekomunikačných a káblových rozvodov. Jeho príjmy z vykonávanie verejnej funkcie poslanca PSK boli za minulý rok 4 593,84 eur. Vlastnil dva rodinné domy, zastavané plochy a nádvoria, záhradu, ošetrovňu, ornú pôdu a dve autá.

Lekár Tibor Focko bol zamestnancom Nemocnice A. Leňa a konateľom spoločnosti Gynekologické centrum s.r.o. Bol členom správnej rady NsP A. Leňa, Ceptra Bratislava. Za rok 2012 si ako poslanec zarobil 4 567,55 eur. Vlastnil rodinný dom, orné pôdy, lesné pozemky, vklady v bankách a majetkový podiel vo firme Gynekologické centrum s.r.o. Humenné. Naopak, splácať musel úver.

Ivan Hopta je Humenčanom známy aj ako stabilný poslanec mestského zastupiteľstva. Poslanecká stolička PSK mu priniesla príjmy vo výške 4 924 eur. Pôsobil ako samostatne zárobkovo činná osoba. Vlastnil byt, pozemok a auto.

Bývalý humenský primátor Vladimír Kostilník zarobil ako poslanec PSK za minulý rok 1 847,71 eur. Pôsobil ako správca nadácie Komunitná nadácia mesta Humenné. Vlastnil byt, rodinný dom, garáž, vklady v bankách či zariadenie rodinného domu.

Na záver humenská primátorka Jana Vaľová, ktoré okrem tejto stoličky stíha aj ďalšie dve poslanecké – PSK a NR SR. Bola členkou predstavenstva Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. (bez príjmu). Ako poslankyňa PSK zarobila 4 548,89 eur. Vlastnila rodinný dom, dvojgaráž, záhrady, zastavané plochy a nádvoria a dve autá. Splácala úver.

Zdroj údajov: po-kraj.sk/majetkové priznania poslancov PSK za rok 2012

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM