Samospráva

Poslanci v tajnej voľbe rozhodli: Pozeráte sa na staronovú kontrolórku mesta Humenné

Na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) volili poslanci v tajnom hlasovaní nového hlavného kontrolóra mesta na obdobie 2014-2020. O funkciu malo záujem 7 kandidátov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci v tajnej voľbe rozhodli: Pozeráte sa na staronovú kontrolórku mesta Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

A na základe hlasovania poslancov by mala funkciu hlavného kontrolóra mesta Humenné aj naďalej zastávať súčasná kontrolórka Jana Čandová.

Medzi kandidátmi boli Miroslava Bilecová, Andrea Janíková, Michal Kurťák, Magdaléna Lukáčová, Štefan Tichý, Gabriela Želizňáková a už zmienená J. Čandová, ktorej sa v rámci tajnej voľby podarilo uspieť už v 1. kole. Získala 13 z celkového počtu 24 odovzdaných hlasov poslancov. Na druhom mieste s počtom hlasov 10 skončil kandidát Kurťák.

„Som rada, že som znovu získala podporu poslancov Mestského zastupiteľstva. Opätovne sa teda zameriam na kontrolnú činnosť, ktorá bude v periodicite určitého obdobia v meste pokračovať aj naďalej," uviedla po voľbe Čandová.

Na útvare kontroly Mestského úradu v Humennom v blízkom čase žiadne zmeny neplánuje. „Sme nastavení profesionálne na určitej úrovni, myslím si dosť vysokej, takže budeme pokračovať v našej práci.“

Nové funkčné obdobie kontrolórky mesta odštartuje 28. marca tohto roka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM