Rôzne

Pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú: V Humennom vznikol humanitárny sklad

V spolupráci humenskej samosprávy s charitou vznikol v Humennom humanitárny sklad na pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú. Tu sú bližšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú: V Humennom vznikol humanitárny sklad
Zdroj: MsÚ Humenné

Nový charitatívny sklad potravín bol slávnostne otvorený v stredu 7. marca. S iniciatívou na jeho vznik prišla Gréckokatolícka charita Prešov so sídlom v Humennom, pričom súčinnosť prejavila humenská radnica, ktorá jeho zriadenie podporila formou dotácie vo výške 7 000 eur. Portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Vďaka nim budú môcť pracovníci charity zabezpečiť vybavenie skladu a rovnako tak poskytnú rodinám a osobám postihnutým nepriaznivými životnými situáciami šatstvo, školské potreby, čistiace a hygienické prostriedky či drobný nábytok a spotrebiče,“ uviedla Dochánová.

Gréckokatolícka charita Prešov začala poskytovať svoje služby na území mesta Humenné už v roku 1995 pod názvom Charitatívno-sociálne centrum. Od roku 2008 poskytuje svoje služby Sociálne centrum na ul. Štefánikovej a od roku 2014 pribudli služby denného stacionára Domu sv. Júdu Tadeáša.

Okrem toho funguje v meste Humenné aj Arcidiecézna charita Košice, ktorá sídli na Kukorelliho ulici oproti Úradu práce. Tá zabezpečuje pre skupinu obyvateľov, ktorú predstavujú ľudia bez domova, stravu. V meste je tiež zriadený útulok, ktorý je v správe PSK a Zariadenie núdzového bývania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM