Krimi

Polícia pri kontrole vozidla objavila 32 Afgancov. Časť z nich skončila v Humennom

Tridsaťdva štátnych príslušníkov Afganistanu ukrývalo motorové vozidlo, ktoré na východe Slovenska podrobili policajnej kontrole.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pri kontrole vozidla objavila 32 Afgancov. Časť z nich skončila v Humennom
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Riaditeľstva cudzineckej a hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická informovala, že toto vozidlo skontrolovali muži zákona začiatkom tohto týždňa v obci Veľké Revištia, a to v nočných hodinách.

Dodala, že cudzinci z Afganistanu nemali pri sebe žiadne doklady. „Vonkajšiu hranicu z Ukrajiny na Slovensko prekročili neoprávnene mimo hraničného priechodu a na našom území sa zdržiavali neoprávnene,“ ozrejmila Kopernická.

Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru (PZ) v tejto súvislosti uviedol, že oddelenie hraničnej kontroly PZ vydalo rozhodnutie o administratívnom vyhostení 20 cudzincov zo Slovenska na územie Ukrajiny. Zároveň im uložili zákaz vstupu do našej krajiny na obdobie troch rokov. Tieto osoby odovzdala slovenská polícia ešte v pondelok príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.

„Ostatní cudzinci prejavili úmysel požiadať o udelenie azylu na území Slovenskej republiky a boli prevezení na oddelenie azylu Humenné,“ uzavrel Wäldl.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM