Zuzana Vajayová Krimi

Polícia obvinila troch tínedžerov z falšovania peňazí

Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil v týchto dňoch zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov formou spolupáchateľstva dvoch 18-ročných a jedného 17-ročného mladíka z obce Nacina Ves v okrese Michalovce.

Obvinení mali vyrobiť a uviesť do obehu viacero falošných bankoviek.

„Obvinení mladíci v presne nezistenej dobe na neznámom mieste neoprávnene vyrobili bankovky nominálnych hodnôt 20, 10 a 5 eur, tieto následne od 15. apríla do 7. mája 2011 uviedli do obehu ako pravé a platili nimi v prevádzke jedného humenského baru na Námestí slobody v Humennom, ako aj na iných miestach,“ konkretizovala prípad hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová.

Ako dodala, poslednú bankovku v nominálnej hodnote 5 eur predložil 7. mája približne o 00.30 h v prevádzke humenského baru ako pravú 17-ročný obvinený.

„Predložená bankovka vykazovala znaky falzifikátu, a preto bola zadržaná pracovníčkou baru. Následne bude zaslaná do Národnej banky Slovenska k vypracovaniu znaleckého posudku,“ doplnila Karnišová s tým, že trojicu obvinených stíha polícia na slobode.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM