Ľubomír Hudačko Krimi

Policajti vyšli vo veľkom na cesty a nestíhali: Pokuty ako na bežiacom páse, čo bolo najviac v kurze?

Pokuty ako na bežiacom páse. Tie rozdávali krajskí policajti, ktorí na cesty vyšli vo veľkom a nestíhali. Čo bolo najviac v kurze?

Ilustračný obrázok k článku Policajti vyšli vo veľkom na cesty a nestíhali: Pokuty ako na bežiacom páse, čo bolo najviac v kurze?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 16.12.2015 v po­poludňajších hodinách vykonali policajti na teritóriu Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov osobitnú kontrolu.

„Výkon služby bol zameraný na kontrolu rýchlosti jazdy v blízkosti priechodov pre chodcov a železničných priecestí, povinnosti vodiča zastaviť vozidlo na príkaz dopravnej značky "Stoj, daj prednosť v jazde!“ alebo na signál so znamením „Stoj!“ a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Ako hovorkyňa pokračovala, na používanie reflexných prvkov alebo oblečenia reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti chodcami, na spôsob jazdy vodičov, používanie telefónneho prístroja a na správne osvetlenie vozidla ako aj na ustanovenia o osobitostiach premávky v zimnom období dohliadalo 96 policajtov. „Počas kontroly bolo zistených celkovo 116 priestupkov, z ktorých 81 priestupkov bolo vyriešených na mieste v blokovom konaní, 33 priestupkov bolo vyriešených napomenutím a 2 priestupky boli oznámené na dopravný inšpektorát,“ zakončila Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM