Tomáš Šuhajda Krimi

Policajná akcia na hraniciach s Poľskom: Prekontrolovali 680 áut, našli 3 500 pašovaných cigariet

Viac ako 3500 ukrajinských cigariet objavili colníci a policajti počas spoločnej bezpečnostnej akcie, ktorá prebiehala v týchto dňoch v slovensko-poľskom pohraničí na severovýchode Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia na hraniciach s Poľskom: Prekontrolovali 680 áut, našli 3 500 pašovaných cigariet
Zdroj: Webnoviny.sk

„Kontroly boli pri hraničných priechodoch Vyšný Komárnik, Becherov, Palota. Do akcie zameranej na kontrolu prepravovaného tovaru a na nelegálny pohyb osôb bol okrem iného nasadený mobilný skener, bioradar či notebook na odhaľovanie falošných cestovných dokladov. Nechýbal ani služobný pes – špecialista na vyhľadávanie tabaku a tabakových výrobkov,“ informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.

Dodala, že colníci sa pri kontrole prepravovaného tovaru, ktorá prebiehala v dňoch 12. až 14. júna, zamerali predovšetkým na ochranu a bezpečnosť zdravia spotrebiteľov, odhaľovanie porušovania práv duševného vlastníctva a nelegálnej prepravy tovaru. Pre políciu bolo prioritou odhaľovanie nelegálnych migrantov.

Ukryté v bočnej stene

„Úspešné hľadanie zaznamenali colníci na druhý deň, keď pomocou skenovacieho zariadenia zistili, že v bočnej stene vozidla sa pod čalúnením nachádza 18 kartónov cigariet označených ukrajinskou kontrolnou známkou. Únik na spotrebnej dani prestavuje 333 eur,“ konkretizovala Macíková.

Ako ďalej uviedla, počas trojdňovej bezpečnostnej akcie prekontrolovali colníci spolu s políciou približne 680 vozidiel. Vyše 80 z nich následne podrobili aj röntgenovej kontrole.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM