Krimi

Pojednávanie s učiteľkou obžalovanou zo sexuálneho zneužívania žiaka odročili: Tu je dôvod

Okresný súd v Humennom odročil vo štvrtok pojednávanie s bývalou učiteľkou Základnej školy (ZŠ) v Koškovciach Danou K., ktorá je obžalovaná zo sexuálneho zneužívania žiaka ZŠ, na 22. januára budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Pojednávanie s učiteľkou obžalovanou zo sexuálneho zneužívania žiaka odročili: Tu je dôvod
Zdroj: Dnes24.sk

Obžalovaná sa vo štvrtok na pojednávanie nedostavila, čo ospravedlnila zhoršeným zdravotným stavom svojho dieťaťa.

„Okresný súd Humenné vylúčil z predmetného pojednávania verejnosť s výnimkou vyhlásenia rozsudku z dôvodu, že si to vyžadoval záujem maloletého poškodeného, spočívajúci v nezverejňovaní informácií o zásahu do jeho mravného a fyzického vývinu,“ informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Dnešné odročenie pojednávania v spomenutej veci je už druhé v poradí. Okresný súd tak urobil pre neprítomnosť obžalovanej aj v rámci pojednávania v auguste tohto roka.

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou ZŠ v Koškovciach, začala preverovať polícia v novembri minulého roka.

Vyšetrovanie prípadu ukončila vo februári tohto roka s návrhom na podanie obžaloby. Vecou sa následne zaoberala Okresná prokuratúra v Humennom. Prokurátorka podala na Okresný súd žalobu na Danu K. pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy začiatkom marca tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM