Rôzne

Podrobnosti vnútri: Zmenili podmienky k príspevkom na stravu pre humenských seniorov

Potešujúca správa pre seniorov v Humennom. Mestskí poslanci odklepli zmeny týkajúce sa poberateľov príspevku na stravu. O aké sa jedná?

Ilustračný obrázok k článku Podrobnosti vnútri: Zmenili podmienky k príspevkom na stravu pre humenských seniorov
Zdroj: TASR

Počet poberateľov príspevkov na stravu z radov humenských dôchodcov sa môže zvýšiť. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom totiž schválili zmeny v podmienkach tohto príspevku.

Doteraz platilo, že pri výške súbehu dôchodkov do 250 eur môže získať držiteľ Senior karty od mesta príspevok na stravu 2 eurá, pri súbehu dôchodkov do 325 eur to bolo 1,50 eur a pri súbehu dôchodkov do 400 eur 1 euro. Po novom sa pri nezmenených výškach príspevku upravili hranice súbehu dôchodkov a to do 250 eur, 350 eur a do 450 eur.

Pre dôchodcov nad 80 rokov platia rovnaké príspevky s tým rozdielom, že pri súbehu dôchodkov nad 350 eur a teda 1 eurovom príspevku neplatí horná hranica súbehu dôchodkov a tento benefit tak môžu využívať aj všetcí tí, ktorých súbeh dôchodkov predstavuje čiastku vyššiu ako 450 eur.

A ešte jedna zmena čo sa Senior karty týka. Po tom, čo boli zavedené multifunkčné čipové karty, platilo, že držiteľ Senior karty by v prípade, že ju stratil, zničil, zrušil alebo mu ju ukradli a následne žiadal novú, musel zaplatiť finančnú náhradu vo výške 50 eur. Ak by rovnaký prípad nastal teraz, za vydanie novej karty by zaplatil 10 eur.

O vydanie Senior karty môže požiadať občan, ktorý je poberateľom starobného alebo invalidného dôchodku, starší ako 62 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM