Samospráva

Podpredseda kraja podpísal v Číne memorandum: PSK chce spolupracovať s provinciou Hebei

Prešovský samosprávny kraj (PSK) chce rozvíjať užšiu spoluprácu s provinciou Hebei v Číne. Podpredseda PSK Radoslav Čuha podpísal Memorandum o priateľských výmenách a spolupráci medzi PSK a Ľudovou vládou provincie Hebei.

Ilustračný obrázok k článku Podpredseda kraja podpísal v Číne memorandum: PSK chce spolupracovať s provinciou Hebei
Zdroj: TASR

Memorandum predstavuje platformu pre rozvoj budúcej spolupráce medzi PSK a provinciou Hebei v oblasti hospodárstva, obchodu, vedy a vzdelávania. Informovala o ňom hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

K rokovaniu došlo v minulých dňoch v čínskom meste Tangshan, kde sa delegácia krajskej samosprávy na čele s podpredsedom Čuhom zúčastnila 3. ročníka Stretnutia miestnych lídrov Číny a krajín strednej a východnej Európy.

Zástupcovia samosprávy, univerzity a regionálnych podnikateľov sa spolu s ďalšími zástupcami krajín strednej a východnej Európy zúčastnili na stretnutí s oficiálnymi predstaviteľmi provincie Hebei. Následne sa uskutočnilo 2. pracovné stretnutie Asociácie guvernérov a hlavných predstaviteľov provincií a regiónov Číny a krajín strednej a východnej Európy, na ktorom bol prijatý a schválený oficiálny dokument Tangshan Consensus.

Súčasťou programu bola aj oficiálna prezentácia PSK v pavilóne Slovenskej republiky počas Výstavy priemyselnej spolupráce Číny a krajín strednej a východnej Európy. Počas návštevy mala delegácia Prešovského kraja príležitosť navštíviť Komoditnú výstavu Číny a krajín strednej a východnej Európy. Podľa predmetu záujmu sa členovia delegácie mohli zúčastniť na odborných fórach zameraných na medzinárodnú spoluprácu výrobnej kapacity, technologické inovácie, zelenú energiu a ochranu životného prostredia, vzdelávanie a zamestnanosť a fórum o potravinovej bezpečnosti a rozvoji medzinárodného obchodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM