Rôzne

Pod Vihorlatom bude rušno: Svoje umenie predvedie aj hviezda cyklistiky

Vo štvrtok štartuje medzinárodné podujatie Herkoles – Herkules na kolesách, ktorého cieľom je spopularizovať turistické atrakcie Zakarpatska a východného Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Pod Vihorlatom bude rušno: Svoje umenie predvedie aj hviezda cyklistiky
Zdroj: TASR

Účastníkmi podujatia sú najmä mladí ľudia a školopovinné deti z Ukrajiny, Nórska a Slovenska, ktorí zažijú jazdu v skutočnom cyklistickom pelotóne, množstvo atrakcií a dobrodružstiev. „Spoznajú zaujímavé miesta, ako je múzeum v Zemplínskych Hámroch, drevené chrámy, observatórium na Kolonickom sedle a ďalšie,“ spresnila Tatiana Kmecová z Úrad vlády (ÚV) SR, ktorý je jeho organizátorom.

Účastníci sa môžu tiež tešiť na ukážky jazdy žijúcej legendy horskej cyklistiky Filipa Polca. Slovenský reprezentant, prezývaný aj Polcster, sa špecializuje na mestský zjazd. „V posledných rokoch valcuje na City Downhill World Tour, kde už niekoľko ročníkov získal titul šampióna a pred olympiádou v Riu sa s ním radil aj majster sveta Peter Sagan,“ uviedla Kmecová.

Podujatie sa začne vo štvrtok (11.8.) v Užhorode, pokračovať bude slávnostnou časťou v piatok (12.8.) na hraničnom priechode Malyj Bereznyj – Ubľa. Polca uvidia fanúšikovia v sobotu (13.8.) na Sninských rybníkoch, kde absolvuje s pelotónom cyklotrasu na úpätí Vihorlatských vrchov po bývalej úzkokoľajnej železnici.

Projekt je realizovaný v rámci Operačného programu cezhraničnej spolupráce s Ukrajinou, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR na obdobie 2009–2014 v celkovej výške viac ako 12,7 milióna eur.

Na ilustračnej snímke: Filip Polc

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM