Rôzne

Počas týždňa sa máme v Humennom na čo tešiť: Takéto parádne podujatia nás čakajú!

Odštartoval ďalší decembrový týždeň a máme sa počas neho v Humennom na čo tešiť. Vybrali sme pre vás tipy na lákavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Počas týždňa sa máme v Humennom na čo tešiť: Takéto parádne podujatia nás čakajú!
Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtok-piatok: Vianočné trhy

Už tento týždeň sa konajú Humenské vianočné trhy. A okrem stánkov s občerstvením a rôznymi tovarmi bude pre Humenčanov a spol. pripravený aj kultúrny program so začiatkom vždy o 15:00 hod. V prvý deň trhov vo štvrtok vystúpi skupina Traky z Čane a v piatok sa predstavia Ferkovci z Michaloviec. Viac info o vianočných trhoch v našom meste sa dočítate tu.

Štvrtok: Martin Geišberg a Daniel Špiner

Vo štvrtok sa v Adel cafe od 19:00 hod. predstavia dvaja skvelí muzikanti. Martin Geišberg je známy svojou hudobnou tvorbou, no tiež aj ako dramaturg, režisér či autor divadelnej hudby. Daniel Špiner aktívne spolupracuje s viacerými slovenskými autormi a umelcami. Tešiť sa môžete na magicko-realistické texty a poetickú hudbu, občas premiešanú básňami.

Piatok: Xmas sound

V piatkový večer môžete zažiť pravú vianočnú atmosféru v Cafe Avenue. Práve v tomto podniku odznejú od 20:00 hod. známe pesničky vo vianočnom šate v podaní populárnej miestnej kapely Jeno`s Brothers.

Sobota: Humenné – Bardejov

Ak dostanete chuť na športový zážitok, nenechajte si ujsť hokejový duel medzi MHK Humenné a HK Bardejov. Úvodné buly hodí rozhodca o 17:30 hod. Pôjde o súboj aktuálne prvého tímu s piatym v tabuľke druhej ligy skupiny Východ.

Sobota: Vianočný saxofón

Rovnakú skupinu ako v jednom z piatkových tipov, teda Jeno`s Brothers, si môžete vychutnať aj o deň neskôr. V Castle Cave predvedie saxofónovú šou. Začiatok tohto hudobného koncertu je naplánovaný na 20:30 hod.

Nedeľa: Vianočný festival

Vihorlatské múzeum v spolupráci s partnermi pripravilo na nedeľu 23. ročník festivalu ľudovej piesne Zempľin špiva. Podujatie bude pozostávať z dvoch koncertov v Humennom a v obci Závadka. V Mestskom kultúrnom stredisku sa koncert uskutoční so začiatkom o 14:00 hod. Festivalový program ponúkne pastiersku hru, vianočné koledy a cez Štefanskú zábavu sa preklenie k novoročným koledám a vinšom. Viac informácií tu.

Nedeľa: Punč od športovcov

Na námestí pri Fontáne lásky sa bude v nedeľu konať charitatívne podujatie so začiatkom o 15:30 hod. Hokejisti MHK Humenné a futbalisti FK Humenné budú predávať vianočný punč, pričom výťažok z predaja bude venovaný na pomoc sociálne slabším rodinám. Okrem toho sa predstaví známa speváčka Marcela Molnárová a zaujímavý program si pripravili aj deti z dvoch miestnych materských škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM