Rôzne

Po Zemplíne sa premávali retro skvosty: Medzi nimi i ružový Rolls Royce, ktorý údajne vlastnil Elton John

Milovníci starých vozidiel si prišli na svoje. Cez víkend bola na programe jubilejná desiata Zemplín veterán rallye. K videniu boli skutočné skvosty. Pozrite si fotogalériu plnú nablýskaných veteránov.

Ilustračný obrázok k článku Po Zemplíne sa premávali retro skvosty: Medzi nimi i ružový Rolls Royce, ktorý údajne vlastnil Elton John
Zdroj: TASR

Trojdňový zraz, prezentujúci veterány rôznych značiek, zorganizoval Klub historických vozidiel z Michaloviec. Jeho program odštartovala už v piatok výstava veteránov na michalovskom Námestí Slobody. Následne na to pokračoval prezentáciou jednotlivých vozidiel – ich technických parametrov, posádky a rôznych zaujímavostí, ktoré sa k nim viažu.

Akcia pokračovala v sobotu výstavou vozidiel pred Obchodným centrom Zemplín, kde sa zároveň uskutočnila veteránska kvapka krvi. Počas nej mohli darovať krv nielen účastníci zrazu, ale aj verejnosť. Následne sa historické vozidlá vydali z Michaloviec na spanilú jazdu k schengenskej hranici. Tamojší obyvatelia i náhodní okoloidúci ich mohli obdivovať napríklad v Sobranciach či vo Vyšnom Nemeckom.

Skvostné retro bolo k videniu i na Zemplínskej šírave. Jubilejný zraz historických vozidiel priniesol viacero motoristických lahôdok. „Najstarším vystavovaným vozidlom je Ford T z roku 1918. Z ďalších áut by som spomenul Aero 500 z roku 1932, ktoré je v pôvodnom stave, Jaguar XK či Rolls-Royce ružovej farby, na ktorom údajne jazdil Elton John," priblížil spoluorganizátor podujatia Jozef Makohus.

Zraz historických áut na Zemplíne priniesol motoristické lahôdky
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM