Rôzne

Humenskú plaváreň chcú zmeniť na moderné športovisko: Po úpravách v interiéri prišla na rad strecha

Humenská radnica začala v januári tohto roka s opravou strechy na mestskej plavárni. Dokončená by mala byť v marci tohto roka. Športovisko funguje momentálne v normálnom režime.

Ilustračný obrázok k článku Humenskú plaváreň chcú zmeniť na moderné športovisko: Po úpravách v interiéri prišla na rad strecha
Zdroj: Dnes24.sk

Humenskí poslanci schválili v rámci plánu investičných akcií pre tento rok 105 000 eur na obnovu strechy plavárne, ktorá sa opravovala aj v uplynulých rokoch, no iba čiastočne.

„Problémové miesta sa zalepili lepenkou a rok, dva bol pokoj. Dali sme si však vypracovať statický posudok a ten preukázal havarijný stav nosnej strešnej konštrukcie,“ informovala vedúca odboru výstavby Mestského úradu (MsÚ) v Humennom Katarína Ježová.

Radnica v tejto súvislosti odštartovala opravu strechy začiatkom januára tohto roka krátko po výbere dodávateľa stavebných prác, ktorý vzišiel z verejnej súťaže.

„V rámci rekonštrukcie sa očistí celá strecha, demontuje sa starý hromozvod a namontuje nový, osadí sa na nej hydroizolačný materiál a vykoná sa aj oprava a maľba zatečených miest v interiéri,“ priblížila hovorkyňa MsÚ Michaela Slivková Kirňaková.

Opravovali interiér

Kúpalisko v Humennom, ktoré prevádzkuje Správa rekreačných a športových zariadení mesta, využíva verejnosť od roku 1985. V jej vnútorných priestoroch sa nachádzajú dva bazény – 25 a 10-metrový, sauna pre mužov a ženy, infrakabína, soláriá a posilňovňa. Samospráva investovala do spomínaného športoviska naposledy vlani, keď tam dala vynoviť pôvodné šatne, sušiarne a sprchy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM