Plán je poňať to trochu inak: Futbalový štadión by mesto chcelo zavlažovať ekologicky

Celkové plánované oprávnené výdavky na vodozádržné opatrenia vyčíslila samospráva na viac ako 206-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Plán je poňať to trochu inak: Futbalový štadión by mesto chcelo zavlažovať ekologicky
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Zavlažovať mestský futbalový štadión vo Vranove nad Topľou by chcela tamojšia samospráva ekologicky.

Čoho sa má týkať

Zapojí sa preto do výzvy o nenávratný finančný príspevok na vodozádržné opatrenia v urbanizovanej krajine vyhlásenej ministerstvom životného prostredia. Zámer mesta odobrili mestskí poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí.

Ako vyplýva z dôvodovej správy k schválenému materiálu, projekt vodozádržných opatrení by sa mal týkať budov susediacich s futbalovým štadiónom, jeho tribúny a striech v areáli zábavno-spoločenského a relaxačného centra a výrobnej haly.

„Z pultovej strechy tribúny je vypočítané množstvo dažďových vôd celkom 120 kubických metrov,“ uvádza dokument s tým, že dažďová kanalizácia by ich mala následne odvádzať do šiestich podzemných nádrží, ktoré by mali vzniknúť za tribúnou v zelenej ploche na západnej strane areálu štadióna.

Celkové náklady

Dažďové vody zo striech zábavno-spoločenského a relaxačného centra a výrobnej haly by sa podľa pripraveného projektu mali hromadiť v ďalších siedmich podzemných nádržiach.

„Na čerpanie vody z čerpacej šachty na závlahu futbalového ihriska projekt navrhuje ponorné tlakové čerpadlo s plavákovým hladinovým spínačom, na ktoré bude možné napojiť postrekovacie zariadenie vlastníka areálu,“ doplnila dôvodová správa.

Celkové plánované oprávnené výdavky na vodozádržné opatrenia vyčíslila vranovská samospráva na viac ako 206-tisíc eur, spoluúčasť mesta v prípade schválenia žiadosti bude predstavovať sumu 10 300 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM