Iné športy

PK Chemes na medzinárodných pretekoch: Medzi súpermi tínedžera Denysa bol aj držiteľ olympijskej medaily!

Plavci z desiatich krajín sa predstavili na jubilejnom XX. ročníku Orca Cup, ktorý sa v ostatných dňoch konal v Bratislave. Medzi nimi aj humenské talenty...

Ilustračný obrázok k článku PK Chemes na medzinárodných pretekoch: Medzi súpermi tínedžera Denysa bol aj držiteľ olympijskej medaily!
Zdroj: PK Chemes Humenné

Na štart nastúpilo celkovo až 736 pretekárov zo 74 plaveckých klubov. PK Chemes Humenné reprezentovali Denys Breznyak, Lenka Melničáková a Nina Vološinová.

Osemnásťročný Denys Breznyak mal za súperov mnoho starších, skúsenejších plavcov, medzi ktorými dominoval maďarský reprezentant, držiteľ bronzovej olympijskej medaily, Dominik Kozma, ktorý zaplával najlepší výkon podujatia na 100 metrov voľný spôsob časom 49,52 min. Denys sa umiestnil vo všetkých disciplínach ktoré plával v tretej desiatke poradia a najlepší výkon podal v disciplíne 50 m motýlik, v ktorom časom 27,42 min. si vytvoril svoj najlepší osobný rekord.

Lenka Melničáková zo šiestich štartov sa v štyroch prebojovala do finále najlepších 14 – 15 ročných junioriek a v disciplíne 50 m motýlik získala bronzovú medailu časom 30,33 min.

Nina Vološinová v rovnakej kategórii si utvorila tri nové osobné maximá v disciplínach 50 m voľný spôsob, 50 m a 100 m prsia a v motýliku na 100 m obsadila vo finále 8. miesto a na 200 m trati 9. miesto.

Účasť humenských plavcov na tomto mítingu v silnej zahraničnej konkurencii najmä plavcov z Ukrajiny, Čiech a Maďarska bola poslednou previerkou v príprave na nadchádzajúce juniorské majstrovstvá Slovenska v Žiline.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval PK Chemes Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM