Tomáš Šuhajda Kultúra

Piatkovú noc sa v Humennom krstilo: Vonku je nový album kapely .STEPASIDE.

V piatok pokrstila humenská kapela .STEPASIDE. svoje druhé CD. Skupina pritom len vlani po desiatich rokoch fungovania vydala svoj debutový album. Zaujímavosťou je, že tento druhý sa im podarilo pokrstiť presne do roka a do dňa.

Ilustračný obrázok k článku Piatkovú noc sa v Humennom krstilo: Vonku je nový album kapely .STEPASIDE.
Zdroj: Dnes24.sk

Celý minulý rok bol pre kapelu mimoriadne úspešný. Okrem debutového albumu absolvovali títo Humenčania turné po Európe. Za 16 dní stihli dať až 12 koncertov. V nastavenom trende zdá sa pokračujú ďalej. Uplynulý piatok pokrstili svoje druhé CD s názvom Choices. Album obsahuje 6 skladieb.

„Nahrávali sme ho rovnako ako ten predošlý v štúdiu s názvom Na jazere pod taktovkou Sergeja Dolgoša. Ten sa postaral aj o mix a mastering skladieb, avšak pri dvoch z nich sa tejto úlohy ujal Jaro Lukáč. Obaja podľa nás odviedli skvelú robotu a veríme, že to tak budú vnímať aj tí, čo si toto EP vypočujú,“ priblížil pre spravodajský portál Humenné 24 spevák skupiny Miro Selecký.

Dočkáme sa do roka a do dňa aj tretieho albumu? Ako kapela reagovala na túto otázku, bolo by potešujúce pre nich aj pre fanúšikov pokračovať v tomto trende, avšak v skutočnosti to funguje inak a stanoviť si konkrétny dátum pre takúto udalosť je nemožné. „Dôležitá je inšpirácia pre ďalšiu tvorbu, dostatočný počet skladieb, o ktorých budete presvedčení, že sú pre album tými pravými a v neposlednom rade priaznivé okolnosti počas samotného nahrávania,“ podotkol M. Selecký.

Celý nový album od .STEPASIDE. si môžete vypočuť aj online, nájdete ho na tomto odkaze. Ak ste verní klasike a radi by ste vlastnili jeho fyzickú kópiu, kapelu môžete kontaktovať na ich facebookovej stránke.

Prečítajte si tiež:

Humenská kapela .STEPASIDE. má nová videoklip: Skvelé zábery z ich európskeho dobrodružstva!

VIDEO: Uputávka na nový album so zábermi z piatkového krstu

V Humennom krstila kepale .STEPASIDE. nové CD
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM