Rôzne

Piatačky zo ZŠ Pugačevovej na humenskom námestí: TAKTO okoloidúcim darovali šťastie!

Počuli ste už o Medzinárodnom dni šťastia? Na humenskej ZŠ Pugačevovej už zaiste o ňom vedia všetci žiaci a na tejto škole bol tento deň nielen pre nich neobyčajným.

Ilustračný obrázok k článku Piatačky zo ZŠ Pugačevovej na humenskom námestí: TAKTO okoloidúcim darovali šťastie!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako Medzinárodný deň šťastia je určený 20. marec. Slnečný deň, príjemné počasie a na ZŠ Pugačevovej zorganizovali viacero aktivít, prostredníctvom ktorých rozdávali šťastie.

Žiaci mali možnosť vyrobiť štvorlístok – symbol šťastia aj s milým prianím pre spolužiaka, kamaráta či učiteľa. Následne ich vhodili do krabice šťastia a štvorlístok si už našiel svojho adresáta.

Skupina dievčat z 5.B sa v doprovode triednej učiteľky M. Andrejčíkovej vybrala rozdať šťastie aj rovno na humenské námestie. Dievčatá pristavili náhodných okoloidúcich ľudí a najskôr im položili dve otázky. Z celkového počtu 51 opýtaných ľudí 15 vedelo, že svet v tento deň oslavuje šťastie.

Odpovede na otázku Čo považujete v živote za najväčšie šťastie? boli takmer identické. 82-ročný pán aj 17-ročná slečna sa zhodli na tom, že šťastie je, keď sa ľudia nehádajú… Ostatní opýtaní zdôrazňovali najmä zdravie, pokoj v rodine a deti. Padli aj odpovede ako škola či príroda.

Piatačky všetkým milým ľuďom, ktorí im ochotne odpovedali na ich otázky a venovali im chvíľku zo svojho času, darovali vlastnoručne vyrobený štvorlístok- darovali šťastie. Mnohí neskrývali obrovské prekvapenie, radosť i dojatie… Skvelá aktivita!

Informácie a fotografie pre Humenné 24 poskytla Miroslava Andrejčíková.

Piatačky zo ZŠ Pugačevovej rozdávali na námestí šťastie
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM