Rôzne

Perinbaba sa v Humennom chystá opäť úradovať: Takáto výstraha pred snežením platí!

Okres Humenné varujú meteorológovia pred vyčíňaním Perinbaby. Pozrite si, v ktorých hodinách treba so snežením počítať.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa v Humennom chystá opäť úradovať: Takáto výstraha pred snežením platí!
Zdroj: ŽSK

Opäť sa u nás má pripomenúť Perinbaba. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred snežením. Platí od piatka 18:00 až do soboty 6:00 hod.

„V okrese Humenné sa ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 – 15 cm nového snehu,“ uvádzajú meteorológovia s tým, že uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb).

SHMÚ však dvíha varovný prst aj pred snehovými jazykmi a závejmi, pred ktorými taktiež platí v našom okrese výstraha prvého stupňa a to od piatka 21:00 do soboty 18:00 hod. „V okrese Humenné sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov. Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.“

To ale nie je všetko. Pre náš okres je vydaná taktiež výstraha prvého pred nízkymi teplotami, ktorá platí od 3.3. 22:00 do 4.3. 08:00 hod. Podľa SHMÚ sa v okrese Humenné ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –19 °C, pričom nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM