Rôzne

Päť hasičov s dvomi autami v akcii: Zachraňovali uviaznuté mačiatko

Kuriózny prípad. Hasiči zachraňovali mačku pri hrádzi na Šírave. Rozhodla sa zliezť do betónovej šachty, ktorá bola až 8 metrov hlboká. Nebyť tejto záchrannej akcie, mohlo byť po nej...

Ilustračný obrázok k článku Päť hasičov s dvomi autami v akcii: Zachraňovali uviaznuté mačiatko
Zdroj: TASR

Hasiči nielen hasia oheň, ale sú aj záchranármi všetkých živých tvorov. Presvedčiť sme sa o tom mohli opäť pri záchrane domáceho miláčika, ktorý sa možno niekomu zatúlal alebo si odskočil a to medzi Laborec a Šíravu. Aj keď má mačka vraj sedem životov, pomoc záchranárov predsa len potrebovala. Musel sa k nej dokonca na lane spustiť hasič – lezec.

„V stredu pred pätnástou hodinou boli hasiči požiadaní o pomoc pri záchrane mačky, ktorá spadla do šachty výpustu kanála Zemplínskej šíravy v katastri obce Zalužice. Zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Michalovciach,“ informoval nás Tomáš Berzétei, samostatný odborný inšpektor KR HaZZ v Košiciach.

Po príchode na miesto zásahu jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o uviaznutú mačku v betónovej šachte hlbokej až 8 metrov.

„Na vyslobodenia mačky bolo potrebné použiť lezeckú techniku. Po spustení hasiča – lezca do šachty bola uviaznutá mačka ukľudnená a následne transportovaná na povrch,“ prezradil viac o záchrane major Berzétei.

Majiteľa mačky sa záchranárom nepodarilo nájsť. Zachránená mačka bola následne vypustená do voľnej prírody a mohla si naďalej vďaka hasičom užívať život :-). Na jej úspešnej záchrane sa podieľalo niekoľko hasičov a vozidiel. „Pri záchrane mačky zasahovalo päť hasičov s dvomi vozidlami,“ upresnil Tomáš Berzétei. Po ukončení záchrany a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila do pohotovosti na základňu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM