Rôzne

Parádny úspech tanečníkov zo ZŠ Laborecká v Humennom: Sú majstri prestížnej súťaže!

Mladí tanečníci zo ZŠ Laborecká v Humennom zvíťazili vo svojej kategórii na Grand Finále Showtime 2018 a možno ich čaká účasť na majstrovstvách Európy v Rumunsku!

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech tanečníkov zo ZŠ Laborecká v Humennom: Sú majstri prestížnej súťaže!
7
Galéria
Zdroj: Andrea Hirková

Písal sa rok 2016, keď vznikla tanečná skupina L-River ako záujmový útvar na Základnej škole Laboreckej v Humennom. Jeho vedúcou je Andrea Hirková. Mladí tanečníci pribúdali a skupina sa začala zúčastňovať aj súťaží. Na tých už stihla získať aj niekoľko úspechov a jeden z najväčších si pripísala v týchto dňoch…

Šiesti chlapci prvého a druhého ročníka (7 a 8-roční) sa zúčastnili prestížnej súťaže Showtime 2018. Aby sa dostali do Grand finále, museli prejsť cez regionálne kolo. V Košiciach obsadili druhé miesto. „Po všetkých kvalifikáciách sme sa dozvedeli hranicu získaných bodov, ktorú je potrebné dosiahnuť k postupu do ďalšieho kola,“ vysvetlila pre náš portál A. Hirková s tým, že napokon sa tešili z postupu.

„Začala som to už brať trošku vážnejšie a zmenila som v choreografii niektoré veci a tiež som zmenila oblečenie,“ prezradila ďalej vedúca skupiny talentovaných tanečníkov. S Capoeirou jej pomohol 8-ročný syn Marek, ktorého tento žáner zaujíma už druhý rok.

Tak prišlo na rad veľké finále v Leviciach… A je z toho naozaj parádny úspech! V tanečnej kategórii OPEN s choreografiou Capoeira, vo vekovej kategórii od 5 do 8 rokov obsadili prvé miesto!

„Teraz čakáme na bodovaciu hranicu, či postúpime na Majstrovstvá Európy,“ doplnila A. Hirková.

V OBRAZOCH: Chlapci zo ZŠ Laborecká v Humennom si vytancovali skvelý úspech!
7
Galéria
Zdroj: Andrea Hirková
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM