Tomáš Šuhajda Rôzne

Palec hore za iniciatívu extrémnych športovcov v Humennom: Vlastnoručne chcú obnoviť skate park!

Partia mladých milovníkov extrémnych športov z Humenného sa chce pustiť do opravy zničeného skate parku, ktorý sa nachádza za tunajšou športovou halou a bol otvorený pred ôsmimi rokmi. Rampy či prekážky sú v zlom technickom stave a jazdiť tam by mohlo byť nebezpečné.

Ilustračný obrázok k článku Palec hore za iniciatívu extrémnych športovcov v Humennom: Vlastnoručne chcú obnoviť skate park!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladí Humenčania so záľubou v extrémnych športoch si založili občianske združenie nazvané Zväz na podporu extrémnych športov Humenné.

Podľa slov predsedu združenia Šimona Zollera má byť jeho hlavnou náplňou organizácia akcií a súťaží s prívlastkom extrémne športy. Za sebou majú už bicyklovú akciu Hurka DayZ, ktorá sa konala na jasenovskom vrchu Hôrka. Víziou do budúcna sú i zjazd mestom či zjazd Jasenovským hradom.

Teraz však nosia v hlave inú výzvu. Chcú vlastnoručne opraviť skate park nachádzajúci sa za športovou halou, ktorý je v zlom stave. „Človek tam chodí za kamarátmi, vidí v akom to je stave ale taktiež vidí aj to, že tí mladí ľudia sa chcú zlepšovať, dávajú do toho všetko, ale nemajú na to zázemie. Preto sa chceme pustiť do rekonštrukcie,“ hovorí Šimon, ktorý sa venuje najmä zjazdu bicyklom, ale i freestyle kolobežke.

Je presvedčený, že spoločnými silami zvládnu opraviť poškodený skate park a vdýchnuť mu nový život. Chuť, odhodlanie ani energia im nechýba, náradie si zaobstarajú. Jediným háčikom je tak potrebný materiál. Veria, že s tým by im mohlo pomôcť samotné mesto, ktoré už v tejto súvislosti neoficiálne oslovili a chcú taktiež zistiť, či túto iniciatívu bude možné z rôznych uhlov pohľadu realizovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM