Tlačové správy

Otázky pre kandidátov za stranu PaS: Čo v Humennom chýba, top problémy a aké majú riešenia?

V komunálnych voľbách, ktoré sú na programe už 15. novembra, o hlasy Humenčanov zabojuje aj osmička poslaneckých kandidátov s podporou strany Právo a spravodlivosť. Traja z nich o dôvodoch, prečo sa rozhodli kandidovať, čo v Humennom chýba, aké sú najväčšie problémy mesta a riešenia, ktoré ponúkajú.

Ilustračný obrázok k článku Otázky pre kandidátov za stranu PaS: Čo v Humennom chýba, top problémy a aké majú riešenia?
Zdroj: Dnes24.sk

Každému z nich sme položili trojicu otázok:

1. Prečo ste sa rozhodli kandidovať za poslanca?
2. Čo ešte v meste podľa vás chýba?
3. Čo by ste prioritne chceli riešiť ako poslanec?

Zdenek Novák (61), dôchodca, kandiduje vo volebnom obvode č. 2.

1. Preto, lebo mesto doteraz nič neurobilo pre Sídlisko pod Sokolejom. Na sídlisku chýba zdravotné stredisko a dobudovanie sieti služieb a obchodov. Není tu nič pre mladých. Žiadny klub, kino ani kultúrne príležitosti.

2. Chýbajú cyklotrasy, spojenia medzi jednotlivými sídliskami alebo s blízkymi mestami ako Snina, Medzilaborce a podobne.

3. Hlavne to, aby mesto si všímalo aj Sídlisko pod Sokolejom. Aby sa tu vystavilo zdravotné centrum, park na odpočinok a priestor pre psíčkov. Taktiež opravu chodníkov a cesty na Sídlisku pod Sokolejom. V meste niet žiadna vysoká škola a mesto by sa malo snažiť, aby tu bola. Pre starších budem podporovať vytvorenie univerzity tretieho veku a budem sa zaoberať zvýšením pôsobenia v oblasti sociálnej starostlivosti starších ľudí.  

Vojtech Vohár (39), rehabilitačný pracovník, kandiduje vo volebnom obvode č. 2.

1. Kandidovať som sa rozhodol preto lebo cítim, že mesto rovnako ako celá republika potrebuje zmenu. Potrebuje tiež ľudí, ktorí nie len, že naslúchajú jeho potrebám, ale tiež plnia to čo sľúbia.

2. Útulok respektíve zariadenie, ktoré by riešilo problém bezdomovectva. Bezdomovcov je stále viac a my ich vídame žobrať či opitých po uliciach mesta. To by sa malo zmeniť.

3. Bezdomovectvo – riešenie minimálne nejakou nocľahárňou. Nezamestnanosť – prilákať sem viac investorov, ktorí by ponúkli nášmu pracovitému ľudu prácu. Viac voľnočasových aktivít pre mladších i starších ( športové, tanečné…).

Rudolf Budi (54), vodič autobusu, kandiduje vo volebnom obvode č. 2.

1. Hlavným dôvodom, prečo som sa rozhodol kandidovať za poslanca do mestského zastupiteľstva, je otázka nezamestnanosti v našom meste, keďže som v neustálom kontakte s občanmi mesta, mám tu možnosť dozvedieť sa s akými problémami sa potácajú a práve nezamestnanosť je každodenná téma. Mojím cieľom  je zvýšiť zamestnanosť, dať možnosť pri stavebných a rekonštrukčných prácach v rámci mesta práve tým firmám, ktoré patria pod náš okres.

2. Podľa môjho názoru v meste chýba a to by bolo mojim ďalším bodom programu – skrášľovanie a zveľaďovanie sídlisk – viac zelene, úprava chodníkov, zvýšenie počtu parkovacích miest s bezpečnostným kamerovým systémom, výstavba detských ihrísk, výstavba sociálnych bytov…

3. Medzi najväčšie a bezodkladné problémy nášho mesta z môjho pohľadu patrí nezamestnanosť, ktorú by som ako poslanec mesta riešil a snažil sa dať možnosť malým a stredným podnikateľom v našom okrese pri stavebných prácach  v rámci mesta. Ďalším problémom je kriminalita, teda zvýšiť počet bezpečnostných kamier na sídliskách a tretím problémom je nedostatok sociálnych bytov, ktorý by som riešil podporou ich výstavby.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM