Rôzne

Oslavuje rovnaké jubileum ako škola: Humenského pedagóga Petra Franka ocenili na prestížnej súťaži!

Jubilujúci pedagóg Peter Franko (60) jubilujúcej Základnej umeleckej školy (60) na Mierovej ulici v Humennom sa zúčastnil celoslovenskej súťaže v umeleckej tvorivosti pedagogických zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Oslavuje rovnaké jubileum ako škola: Humenského pedagóga Petra Franka ocenili na prestížnej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Celoslovenská súťaž v umeleckej tvorivosti pedagogických zamestnancov Chalupkovo Brezno poskytuje priehrštia dobrých príkladov v podobe zanietených učiteľov, ktorí vlastné umelecké nadanie pretavujú do ozvláštnenia vzdelávacieho procesu – v prospech svojich zverencov.

Pedagóg Peter Franko z humenskej ZUŠ-ky sa tejto súťažnej prehliadky zúčastnil po tretíkrát. Predstavil sa v dvoch súťažných kategóriach – skladateľskej a literárnej tvorbe. A odborná porota ocenila jeho umeleckú tvorivosť po piatykrát strieborným pásmom!

Prestížna súťaž

Po prvýkrát sa tento učiteľ hry na organe a gitare zúčastnil Chalupkovho Brezna pred troma rokmi, kde sa predstavil iba v skladateľskej tvorbe. Pred rokom to skúsil aj v literárnej tvorbe, kategória próza a hneď úspešne. Tak to bolo aj v tomto jubilejnom 50. ročníku Chalupkovho Brezna, ktorého hlavným organizátorom bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a mesto Brezno. Na skladateľskú súťaž dohliadali odborníci z Akadémie umení v Banskej Bystrici. Súťaž v literárnej tvorbe sa konala v starostlivosti Spolku slovenských spisovateľov. Slávnostné otvorenie sa konalo v dôstojnom priestore evanjelického chrámu, kde pôsobili také osobnosti slovenskej kultúry ako Ján Chalupka, Martin Rázus a ďalší. Každoročne je v Brezne bohatá účasť pedagogických zamestnancov všetkých stupňov škôl na Slovensku, ale aj Slovákov žijúcich v zahraničí.

Silné zážitky

„Po tretíkrát som strávil príjemné chvíle v Brezne s významnými a vzdelanými ľuďmi, s ktorými som mal veľa inšpiratívnych stretnutí a silné kultúrne zážitky. Rád sa tam opäť vrátim,“ uviedol Peter Franko.

V podaní jubilujúceho pedagóga (60), ktorý oslavuje v tomto roku rovnaké jublieum ako škola, na ktorej učí, je to tak ďalšia výborná prezentácia tejto školy, ale aj samotného mesta. Peter Franko okrem piatich ocenení z Brezna je držiteľom taktiež ceny „Sebastian“, ktorú mu udelilo združenie Ars Ante Portas za úspešnú pedagogickú činnosť a šírenie odkazu J. S. Bacha medzi žiakmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM