Iné športy

Oliver Verba čo štart to medaila. Najmladší humenskí plavci sa tlačia do slovenskej špičky

V Košiciach sa uskutočnil Slovenský pohár 9 až 12 ročných plavcov. Na štart nastúpilo 139 chlapcov a 149 dievčat z 31 klubov. Medzi nimi aj šiesti plavci a tri plavkyne z Humenného. Sledujte, ako si počínali.

Ilustračný obrázok k článku Oliver Verba čo štart to medaila. Najmladší humenskí plavci sa tlačia do slovenskej špičky
Zdroj: Radoslav Sabol

V medailovej štatistike zverenci trénerov Mariána Tomahogha a Jána Pencáka obsadili šieste miesto v celkovom hodnotení klubov na týchto pretekoch a to zásluhou chlapcov.

Deväťročný Oliver Verba – čo štart, to medaila. Trikrát sa postavil na zlatý stupeň víťazov v disciplínach 200 m PP, 50 m VS a 100 m motýlik. V motýlikovej päťdesiatke získal striebornú medailu.

Desaťročný Dominik Luksaj zvíťazil v prsiarskej päťdesiatke, za prsia na 100 metrov stál na striebornom stupni víťazov. Piaty doplával v motýliku na 50 m a desiaty v znaku na tej istej vzdialenosti. Lukáš Chomanič všetky disciplíny doplával do desiateho miesta –ôsmy v znaku na 50 m, deviaty v prsiach na 50 i 100 m a desiaty v znaku na 100 m.

Jedenásťročný Martin Ján Vaceľ si postriebril motýlik na 200 m i 100 m prsia. Bronzovou medailou ho ovenčili za prsiarsku dvestovku. Štvrté miesto si vyplával v motýliku na 100 m a piaty doplával v znaku na 100 i 200 metrov. Boris Barica doplnil kolekciu našich medailí bronzom na 100 m znak. Na 100 m prsia mu namerali štvrtý najlepší čas. Dvakrát bol na ôsmom mieste – 200 m prsia, 400 m VS a 100 m VS doplával na 14. priečke. Michal Pandoš v znaku na 200 m dohmatol šiesty, dvakrát v prsiach na 100 i 200 metrov bol na siedmom mieste a 100 m znak dokončil na ôsmej priečke.

Naše desaťročné dievčatá prišli domov bez medailí. Najbližšie k stupňom víťazov mala Zuzana Pavlíková – štvrté miesto v motýliku na 50 m, piate v motýliku na 100 metrov a dve šieste miesta v prsiach na 50 aj 100 metrov. Anna Stephanie Buhajová 50 m motýlik doplávala na piatej pozícii a na dvojnásobnej vzdialenosti na šiestej. 100 m voľným spôsobom ukončila na desiatom a päťdesiatku na trinástom mieste. Viktória Vrábľová potešila piatym miestom v prsiach na 100 m. Siedmu priečku dosiahla v prsiach na 50 m. Päťdesiatku v motýliku dohmatla desiata a v znaku jedenásta.

Najbližšie sa naši plavci stretnú na pretekoch znova v Košiciach, kde sa popasujú s pretekármi z východu republiky na Majstrovstvách Východoslovenskej oblasti – 3. kolo.

Informácie a foto pre Humenné 24 poskytol PK Chemes Humenné.

Najmladší humenskí plavci na pretekoch Slovenského pohára
5
Galéria
Zdroj: Radoslav Sabol
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM