Rôzne

Obnovovali budovu Cirkevného gymnázia: V novom roku s novou strechou aj oknami

Aj strecha Cirkevného gymnázia Jána Zlatoústeho v Humennom potrebovala opravu. Tá bola zrealizovaná koncom roka.

Ilustračný obrázok k článku Obnovovali budovu Cirkevného gymnázia: V novom roku s novou strechou aj oknami
Zdroj: MsÚ Humenné

Budova bývalej ZŠ internátnej na Lesnej ulici v Humennom, rozdelenej na niekoľko učebných pavilónov, v ktorej aktuálne sídli Cirkevné gymnázium Jána Zlatoústeho, Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG a Materská škola Lesná, patrí do majetku mesta Humenné. To pristúpilo k niekoľkým rekonštrukciám na tejto budove.

„V rámci pavilónu B2, kde sídli Cirkevné gymnázium, bolo potrebné opraviť strechu, ktorá zatekala podobne ako v telocvični ZŠ Pugačevova. Aj v tomto prípade bolo potrebné odstrániť uvoľnené a poškodené časti na jestvujúcej hydroizolácii, ktoré boli nahradené novou izoláciou. Odstránili sa tiež všetky klampiarske výrobky a vyriešilo sa nové spádovanie strechy, aby sa plocha dostatočne odvodnila,“ priblížila M. Dochánová z Mestského úradu v Humennom s tým, že v rámci toho sa riešili atiky, prestupy cez strešný plášť či spádovanie atikových múrov. V závere sa podľa jej slov strecha zateplila. „Okrem toho boli v tejto časti budovy vymenené aj okná,“ doplnila.

Celková suma tejto rekonštrukcie činí podľa radnice 52 329,70 eur, z toho oprava strechy 37 996,56 eur a výmena okien 14 333,14 eur.

Zmenou prešiel aj pavilón A. „Tu boli vymenené staré drevené okná za nové, podobne ako v pavilóne B. V rámci výmeny tiež pribudli vonkajšie aj vnútorné parapety, žalúzie, doplnky okenných rámov a krídel a výspravky,“ ozrejmila M. Dochánová. Dodala, že celková suma tejto rekonštrukcie je 47 920,27 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM