Rôzne

Obdivuhodná snaha milovníka prírody a výzva: Idem čistiť Humenský Sokol, nepridáte sa?

Na fóre stránky turistických nadšencov v Humennom sa objavil zaujímavý príspevok. Jeden z užívateľov chodí už niekoľko rokov zbierať v jari odpadky do Humenského Sokola a takto sa snaží nájsť niekoho, kto by sa k nemu pridal.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodná snaha milovníka prírody a výzva: Idem čistiť Humenský Sokol, nepridáte sa?
Zdroj: Dnes24.sk

„Ahojte, už pár rokov v jari chodím zbierať odpadky do Humenského Sokola, ale je toho veľa a keď to človek robí sám tak to príliš nevidno. Nájde sa niekto, kto by mi prišiel pomôcť v sobotu 15.3. okolo 10 –tej? Na čase sa môžeme dohodnúť… Stretli by sme sa na kraji lesa od sídliska. Nie je to nič oficiálne, ide iba o to, trochu vyčistiť lesy pod Sokolom,“ znie príspevok od Jána M. na fóre webu outdoorhumenne­.sk.

Podľa neho nie jeho činnosť úplne ojedinelá a viacerí milovníci prírody v rámci výletu uskutočnia aj čistenie. A v minulosti už tu boli väčšie akcie na vyčistenie Humenského Sokola zrealizované dobrovoľníkmi.

Nuž, klobúk dole pred každou takouto akciou a každým, kto v rámci svojho voľného času urobí takto užitočnú vec pre celú spoločnosť.

Možno sa viac uvedomia aj tí, ktorí si zamieňajú les so smetiskom… Ak by ste si našli v sobotu čas a chceli sa dohodnúť, Jánov e-mail je hyspan@gmail.com.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM